Wijn zoeker

Zoek


Sauvignon Blanc, RESERVE

2016

Weedenborn


Gesine nam de verantwoordelijkheid van het domein over in 2008 na haar studies in Geisenheim en stages bij o.a. Bassermann-Jordan (Pfalz) en Vergelegen (Z-Afrika). Het is daar dat ze een passie voor Sauvignon Blanc ontwikkelde, en momenteel hoort ze met Weedenborn tot de beste Sauvignon Blanc domeinen in Duitsland.

Ze snapt zelf niet waarom niet meer wijnbouwers met Sauvignon Blanc bezig zijn in zuidelijk Rheinhessen want zowel op het vlak van bodems (kalk) als klimaat is dit een ideaal gebied voor deze druif. Ze voegt eraan toe dat deze druif wel veel precisiewerk vraagt. Een uur te kort of te lang schilmaceratie bv. geeft al een stijl die ze niet wil. De nacht nadat de Sauvignon druiven zijn geoogst slaapt ze niet, dan blijft ze in de kelder om op het juiste moment te persen. Ze plukt Sauvignon op volle rijpheid (en niet een tikkel vroeger zoals vele collega's).

Met deze Réserve rondt Gesine een indrukwekkende Sauvignon Blanc trilogie af. De basis Sauvignon is al beresterk, de Terra Rossa Sauvignon is één van de meest minerale en puristische versies van deze druif die je je kan inbeelden. Met de Réserve maakt ze een op het eerste zicht afwijkende stijl. Het basismateriaal komt eveneens van het Terra Rossa perceel, maar het sap vergist spontaan in nieuwe eik, en krijgt nadien een lagering van 18 maanden. Gesine koopt echter zeer dure en slechts licht getoaste vaten. Het hout is aanwezig, maar vormt een indrukwekkend aroma-samenspel met de wijn zelf. In de neus schitterende sinaaszeste, papaya, mango, mandarijn,... Op de achtergrond prachtige gerookte tonen en vuursteen. Indrukwekkend smaakgeheel, diep en complex en vooral zeer lang. Daar waar de Terra Rossa nauw aanleunt met de minerale Loire-stijl, is dit eerder een Bourgondische versie. Wow Sauvignon Blanc, waarvan er slechts een 700 fl van werden gemaakt.


Druif : Sauvignon Blanc
land : Duitsland
regio : Rheinhessen
Appellatie : Rheinhessen
Bodem : Ijzerhoudende kalk
  
Lagering : 18 maanden barrique
Stijl : Krachtig, aromatisch, gerookt
Serveren : In een breed glas op 10°
Gastronomie : Rijke visbereidingen, gegrilde kreeft,...
Bewaring : tot 10 jaar vanaf oogst
Alcohol % : 12,50%
Inhoud : 0,75 l
Prijs : € 30,40

Meer over deze wijnbouwer