Wijn zoeker

Zoek


Sauvignon Blanc, Terra Rossa

2016

Weedenborn


Gesine nam de verantwoordelijkheid van het domein over in 2008 na haar studies in Geisenheim en stages bij o.a. Bassermann-Jordan (Pfalz) en Vergelegen (Z-Afrika). Het is daar dat ze een passie voor Sauvignon Blanc ontwikkelde, en momenteel hoort ze met Weedenborn tot de beste Sauvignon Blanc domeinen in Duitsland.

Ze snapt zelf niet waarom niet meer wijnbouwers met Sauvignon Blanc bezig zijn in zuidelijk Rheinhessen want zowel op het vlak van bodems (kalk) als klimaat is dit een ideaal gebied voor deze druif. Ze voegt eraan toe dat deze druif wel veel precisiewerk vraagt. Een uur te kort of te lang schilmaceratie bv. geeft al een stijl die ze niet wil. De nacht nadat de Sauvignon druiven zijn geoogst slaapt ze niet, dan blijft ze in de kelder om op het juiste moment te persen. Ze plukt Sauvignon op volle rijpheid (en niet een tikkel vroeger zoals vele collega's).

Deze Terra Rossa Sauvignon Blanc is Gesine haar bekendste wijn. Het is zonder twijfel hét visitekaartje en bij het beste wat ze op de markt brengt. Jaarlijkse staat deze wijn ook bij de top qua Sauvignon Blanc in Duitsland. Terra Rossa verwijst naar een klein perceel in Westhofen met ijzerhoudende rode aarde (wijngaard Westhofener Steingrube).

Dit is o zo fijn, delicaat. Prachtig aroma van munt, pompelmoes en kruisbes met een hint van passievrucht en papaya. In de mond één en al strakheid en volledig droog, maar ook een enorme dosis mineraliteit. Grote lengte, grote finesse. Dit is Sauvignon Blanc met internationale kwaliteitsallures.


Druif : Sauvignon Blanc
land : Duitsland
regio : Rheinhessen
Appellatie : Rheinhessen
Bodem : Ijzerhoudende kalk
  
Lagering : Inox, minimale houtlagering
Stijl : Medium, aromatisch, mineraal
Serveren : In een breed glas op 10°
Gastronomie : Aperitief, frisse visbereidingen, verse kazen, Aziatische keuken,...
Bewaring : 5 jaar vanaf oogst
Alcohol % : 12,5%
Inhoud : 0,75 l
Prijs : € 17,90

Meer over deze wijnbouwer