Wijn zoeker

Zoek


Welkom bij Vinikus & Lazarus

We nodigen je heel graag uit om onze website te ontdekken. Heel wat informatie over onze wijnfilosofie, onze wijnbouwers & hun wijnen, de komende degustatie,... kan je hier terugvinden. En blijf je toch nog met een vraag zitten? Contacteer ons gerust!

Gerd Brabant & Jeroen Schoevaerts

VDP eert Vinikus&Lazarus

donderdag 14 september 2017

De Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP) lauwerde Vinikus&Lazarus op maandag 11 september in Berlijn voor de jarenlange inzet om top Duitse wijn in België bekendheid te geven.

Lees verder 

WIJNEN VAN SEPTEMBER

zaterdag 2 september 2017

Naar één van onze winkels komen is altijd de moeite. We hebben steeds enkele wijnen open staan. Tijdens de maand september staan volgende wijnen zeker open...

Lees verder 

Vinikus&Lazarus is 1 van de 10 niet te missen wijnadressen in België!

zaterdag 5 november 2016

Filip Salmon publiceerde in Weekend Knack een lijst met de must-do's qua wijn, en wij zijn er 1 van.

Lees verder 
 

Wijnen in de kijker

Riesling trocken, Herrgottsacker -erste Lage RESERVE- 

Deze erste Lage bleef een jaar langer sur Lie (in totaal 20 maanden) op grote houten vaten van 1200 liter, en kwam dan met een minimum aan sulfiet en ongefilterd op fles. Het resultaat is een bijzonder knappe Riesling die enerzijds krachtig en gestructureerd overkomt, anderzijds op grote finesse gestoeld is. Een wijn die ook prachtig ontwikkelt in het glas en zowel nu als binnen vele jaren puur genot is. Geen fruitstijl, wel duidelijk gericht op mineraliteit, ragfzijne zuren en gelaagdheid.

De Deidesheimer Herrgottsacker grenst aan de beroemde Forster Ungeheuer (wat een Grosse Lage is). De bodem bestaat er uit zandsteen, kalk en loess.


ontdek deze wijn

Portugieser trocken, Doppelstück 

Een wijn die prachtig het midden houdt tussen Pinot Noir en Gamay. Super sappig, tikkeltje kruidig, tjokvol rood fruit. Licht gekoeld in het glas: de ideale rode zomerwijn!

Portugieser is een oud druivenras die bij onze oosterburen in de schaduw leeft van Spätburgunder, de aanplant is al jaren dalende. Het klopt dat de meeste Portugieser het vermelden niet waard is, maar met deze versie brengt Stefan de essentie van de druif naar boven: elegant en lichtvoetig drinkplezier. De lagering op grote 2.400 liter vaten (Doppelstück) geeft de wijn ook een mooie structuur mee.

Beschikbaar vanaf juli


ontdek deze wijn

Blanc de Noir 

Bij Adeneuer hebben ze op een kleine aanplant Weissburgunder na enkel rode druiven staan. Een deel van hun Spätburgunder wordt onmiddellijk geperst tot deze bijzonder leuke Blanc de Noir. Een lichte zalmkleur herinnert nog aan de rode druiven, en in de neus is er een fijne mix van citrus en subtiele toets van aardbei en aalbes. Mooi strak in de mond, voldoende sappig. Opvallend speels en een frisse finale met firsse accenten van rood fruit. Op en top zomeraperietief!


ontdek deze wijn

Sauvignon Blanc, Terra Rossa 

Gesine nam de verantwoordelijkheid van het domein over in 2008 na haar studies in Geisenheim en stages bij o.a. Bassermann-Jordan (Pfalz) en Vergelegen (Z-Afrika). Het is daar dat ze een passie voor Sauvignon Blanc ontwikkelde, en momenteel hoort ze met Weedenborn tot de beste Sauvignon Blanc domeinen in Duitsland.

Ze snapt zelf niet waarom niet meer wijnbouwers met Sauvignon Blanc bezig zijn in zuidelijk Rheinhessen want zowel op het vlak van bodems (kalk) als klimaat is dit een ideaal gebied voor deze druif. Ze voegt eraan toe dat deze druif wel veel precisiewerk vraagt. Een uur te kort of te lang schilmaceratie bv. geeft al een stijl die ze niet wil. De nacht nadat de Sauvignon druiven zijn geoogst slaapt ze niet, dan blijft ze in de kelder om op het juiste moment te persen. Ze plukt Sauvignon op volle rijpheid (en niet een tikkel vroeger zoals vele collega's).

Deze Terra Rossa Sauvignon Blanc is Gesine haar bekendste wijn. Het is zonder twijfel hét visitekaartje en bij het beste wat ze op de markt brengt. Jaarlijkse staat deze wijn ook bij de top qua Sauvignon Blanc in Duitsland. Terra Rossa verwijst naar een klein perceel in Westhofen met ijzerhoudende rode aarde (wijngaard Westhofener Steingrube).

Dit is o zo fijn, delicaat. Prachtig aroma van munt, pompelmoes en kruisbes met een hint van passievrucht en papaya. In de mond één en al strakheid en volledig droog, maar ook een enorme dosis mineraliteit. Grote lengte, grote finesse. Dit is Sauvignon Blanc met internationale kwaliteitsallures.


ontdek deze wijn