Wijn zoeker

Zoek


Adeneuer

De Ahr is als regio echt wel een juweeltje en op alle gebieden bijzonder. Als één van Duitslands kleinste regio’s met zo'n 500ha wijngaard (wat slechts 0,5% is van de totale aanplant), bezit de regio het hoogste aandeel rode wijn van het land. Maar liefst 88% van de (vooral) steile wijngaarden zijn beplant met Spätburgunder, Frühburgunder, Dornfelder, Portugieser,… En dat  mag gerust een verrassing zijn voor deze noordelijke ligging. Maar wie deze kleine regio al heeft bezocht, weet meteen waar het geheim ligt: zeer steile wijngaarden die als een soort groot natuurlijk amfitheater ideaal gepositioneerd zijn. Maar deze wijngaarden zijn verre van makkelijk te bewerken, een wijnbouwer hier mag het harde werk niet ontzien om topkwaliteit te maken. Slechts weinige domeinen halen het beste van de regio naar boven, en thans zijn er een 10-tal domeinen die echt fantastische wijn maken. Ook Adeneuer heeft zich de laatste 10 jaar een plaats in deze top weten te bemachtigen. En wat ons zo bevalt aan hen is hun keuze voor de traditionele stijl: het fijn minerale, gekoppeld aan een zeer expressieve stijl komt prachtig naar boven. De broers Adeneuer bezitten percelen in de beste wijngaarden, en 3 daarvan zijn Grosses Gewächs (Grand Cru): Ahrweiler Rosental, Neuenahrer Sonnenberg en last but not least Duitslands kleinste Einzellage Walporzheimer Gärkammer, waar de 0,64ha volledig in handen zijn van het domein.


De wijnen van Adeneuer zijn uitgesproken, krachtig maar nooit plomp of zwaar, met veel expressie zonder te beladen of opdringerig te zijn. Hun Spätburgunders worden terecht geplaatst bij het beste wat in Duitsland aan rood te vinden is.


Al meer dan 500 jaar is dit domein in familiehanden, en die lange traditie, samen met hun unieke terroir, geeft wijnen die niet imiteerbaar zijn. Wijnen die boeien, en dit van misschien wel ’s werelds beste rode druif: Pinot Noir.

Ontdek onze wijnen