Wijn zoeker

Zoek


Domaine Costeplane

Costeplane is een domein dat we al meer dan 20 jaar kennen. En in al die jaren kunnen we één ding al zeker stellen: stabiliteit inzake kwaliteit is hier absoluut het geval. Hier is biologisch werken geen commerciële overweging, maar een duidelijke filosofie. Al van bij de start (jaren '80) werd hier gekozen voor respectvol werken met de natuur. Op 30 ha worden typische wijnen gemaakt, die stuk voor stuk een uitstekende prijskwaliteit bezitten. Vincent Coste is een echt natuurmens en voelt zich pas in zijn sas als hij in de wijngaarden en de kelders kan werken. De prachtige Pioch de L’Oule is inmiddels uitgegroeid tot één van de klassiekers.

De omgeving waar ze liggen is ook bijzonder: op de rand van Languedoc, Cévennes en de Ardeche. Een randgebied zeg maar. En dat vertaalt zich ook in eigen, klimatologische omstandigheden. Neem nu 2008, gekend als een minder jaar in het zuiden. Zijzelf zijn toen gespaard geweest van veel regenval en dat jaar was zeer goed. Het landschap is er ruw, weinig inwoners en straalt tegelijk ook veel rust en puurheid uit. Geen wonder dat Vincent zich goed voelt in deze omgeving.

We zijn al jaren fan van hun "Arboussède", hun visitekaartje qua rood. Voor niet veel geld heel wat expressie. Ook de Pioch de L'Oule, uitgesproken krachtig, is een klassieker. Sinds enkele jaren vinfiëren ze hun oudste Grenache stokken in een eigen cuvée. Zeer apart glas.

Ontdek onze wijnen

Onze wijnen