Wijn zoeker

Zoek


Gehring

Nog een domein uit Rheinhessen? Ja, maar van een totaal andere stijl dan Geil, Sander en Wittmann. We zitten in het noordoosten van de regio en op de flanken van de Rijn domineert een unieke bodemsoort: rode leisteen. Het is hier dat Diana en Theo Gehring sinds 1995 prachtige prijskwaliteitswijnen maken. Doorheen alle wijnen zit de mineraliteit van de sterk ijzerhoudende bodem mooi doorweven, gekoppeld aan een flinke concentratie. Dit bereikt een climax in hun prachtige Pettenthal Riesling, een Grand Cru waardig. Ook de rode wijnen zijn pareltjes: we hebben lang gezocht naar een Frühburgunder die het niveau van Geil kan bereiken. Geen makkelijke opdracht, maar proef en overtuig jezelf.

Qua klimaat is dit een warm, maar vooral droog gedeelte in de Duitse wijngebieden. De bodem van rode leisteen is niet echt een waterreservoir waardoor vooral jonge aanplant in bepaalde jaren het lastig kan hebben. Deze omstandigheden dwingen de wortels echter diep op zoek te gaan naar water. Op papier is dit één van de mooiste Rieslingterroirs in Duitsland, maar te weinig wijnbouwers op de "Roter Hang" spelen het potentieel ten volle uit.

Wat ook leuk is, is dat Gehring net zoals Geil er een hele charmante en toegankelijke wijnstijl op nahoudt. Alle wijnen zijn een combinatie van sappigheid met een duidelijke minerale ondertoon. Diana en Theo zijn bovendien zeer sympathieke wijnbouwers, waarmee we op korte tijd een hechte band hebben opgebouwd. Ze hebben 2 mooie vakantie-appartementen, en een Italiaans geïnspireerd restaurant. En heb je een mobilhome? Neem dan plaats tussen de wijngaarden, waar alle faciliteiten zijn voorzien. Je ziet, een domein dat “af” is en een bezoek meer dan waard.

Ontdek onze wijnen

Onze wijnen