Wijn zoeker

Zoek


16
nov

Degustatie zaterdag 16/11

zaterdag 16 november 2019 - van 11u tot 18u

Herfstdegustatie

Tijdens het weekend van 15, 16 en 17 november zetten we weer honderd wijnen op de proeftafel.

Allen van harte welkom op:

vrijdag 15 november van 18u tot 22u
zaterdag 16 november van 11u tot 18u
zondag 17 november van 11u tot 18u

Volgende wijndomeinen stellen graag hun wijnen persoonlijk aan je voor:

Schuimwijn: Andres & Mugler (Pfalz, DE)

In tegenstelling tot vele andere Sektmakers doet Andres & Mugler alles zelf, van druiventelen tot het “versekten”, de tweede gisting op fles. Ze gebruiken alleen rijpe druiven van Kabinett en Spätlese niveau, geen chaptalisatie dus. Ze zitten in hartje Pfalz en hebben percelen in de beste wijngaarden van de regio zoals de Ruppertsberger Reiterpfad.

Wit/zoet: Weegmüller (Pfalz, DE)

Gelegen in het pittoreske, kleine Haardt, en vlak naast het wereldberoemde domein Müller-Catoir, kan Weegmüller genieten van de beste wijngaarden uit de regio. De zussen Weegmüller maken zowat de beste Scheurebe van Duitsland. Ook hun Riesling, Rieslaner en Gewürztraminer zijn verbluffend. Wijnbouw is traditie bij de familie Weegmüller, en dat al sinds de 17de eeuw.

Wit/rood: Birgit Braunstein (Burgenland, AT)

Dit domein ademt traditie uit. In dit 22ha grote domein wordt al meer dan 400 jaar wijn door dezelfde familie gemaakt. Braunstein heeft een breed en veelzijdig gamma, zowel in wit, rosé als rood. Hun grootste terroirschat: de Leithaberg, een klein bergmassief bestaande uit mosselkalk, gneiss en leisteen, overdekt met mergel. Wijnen van deze berg zijn steeds een combinatie van kracht en mineraliteit.

Een week voordien vind je hier onze finale degustatielijst.

Zoutrootjesstraat 23
Linden