Wijn zoeker

Zoek


08
feb

Degustatie Wittmann/Clüsserath op 8 februari

zaterdag 8 februari 2020 - van 10u tot 17u

Op zaterdag 8/2 is Matthias Müller van domein Wittmann bij ons te gast. Hij stelt er de klassewijnen van het biodynamische topdomein Philip Wittmann en de rieslingparels van diens echtgenote Eva Clüsserath aan je voor.

Elk jaar horen Wittmanns Grosse Gewächse (zijn “Grand Crus” zeg maar) tot het beste wat in Duitsland wordt gemaakt. Eén van zijn troeven is het bezit van oude wijnstokken in één van Duitslands beste wijngaarden: Morstein. In dit stuk van Rheinhessen komt de oude kalkbodem van een miljoenen jaren oud binnenmeer terug naar boven. Philipp speelt deze "kalk" helemaal uit in zijn wijnen: een zeer strakke, puristische en bovenal precieze stijl. Voor de Rieslingliefhebber pur sang!

Bij Clüsserath is kleinschaligheid troef: slechts 4 ha, maar wat een kwaliteit! De Trittenheimer Apotheke kent niet alleen een schitterend uitzicht over de meest gefotografeerde Moezelmeander, de bodem bestaat er uit pakken grijze leisteen wat de wijnen een enorme minerale expressie geeft. Haar wijnstijl is vertederend, haast fragiel met een subtiel evenwicht tussen fruit, virtuoze finesse en sprekende mineraliteit.

Allen welkom van 10-17u.

Zoutrootjesstraat 23
Linden