Wijn zoeker

Zoek


Bieren van Brouwerij de Kroon in ons gamma

dinsdag 4 november 2014

Je zou ervan versteld staan hoeveel wijnbouwers er ook bierliefhebber zijn. En na een wijndegustatie is er niets zo verfrissend dan een goed glas bier. Kwinten De Paepe (ex Trente) leidt momenteel de keuken van de bistro van de kleine, artisanale Brouwerij de Kroon (Neerijse). We waren tijdens een bezoek helemaal weg van de bieren, en besloten dit in ons gamma op te nemen. Omdat ook wij een goed glas bier waarderen.

SUPER KROON

Super Kroon Pale Ale, Amber, 6.5% alcohol. Een recept van de voormalige Brouwerij De Kroon - toen Special Crown - dat opnieuw wordt gemaakt.
De Super Kroon heeft echte biersmaken: een moutig caramelaroma, diverse hoparoma’s (groen, citroen, zwarte bes) komende van de vier hopgiften en speciale gistflavours (ananas, appel, truffel) gevormd door de verschillende gisten die gebruikt worden. Het bier heeft een bittere smaak en een fijne nabitterheid.

€10,00 voor 6-pack van 25cl
€38,00 voor 24-pack van 75cl

DELVAUX SPECIAAL BLOND

Delvaux, Speciaal Blond, 8.5% alcohol. Delvaux is een geslaagde combinatie van een robuuste volmondigheid en bloemig aroma. Het is gebrouwen met zorgvuldig gekozen hopsoorten en een fruitige gist. Dit geeft een complex fruitig boeket van uitdagende citrus en overheerlijke tropische toetsen.

€7,00 voor 75cl

 

Wat historie

1897 
De familie De Coster-Depré begint te brouwen in Neerijse. Het verhaal stopt in november 1983. De brouwerij wordt in 2003 beschermd als monument.


1986 
In het boek 'Belgische Biergids' uit 1986 van Johnny Hendrik Tulfer is een hoofdstuk gewijd aan Brouwerij De Kroon. De activiteiten zijn dan al gestopt. We komen in het verhaal als Jean De Coster, zoon van stichter Engelbert, het beheer van de zaak overlaat aan broer Romain.


2012 
De familie Delvaux blaast de oude gebouwen nieuw leven in. Het complex wordt verbouwd tot een veelzijdig project waarin brouwkunst en smaakbeleving centraal staan.


2013 
Biercentrum Delvaux is de spil van het project. Het bedrijf geeft technologisch advies aan meer dan 20 brouwerijen uit de Belgische top 30. Het bestaat uit een hightech laboratorium en een kleine proefbrouwerij.
 
De nieuwe brouwerij heeft een capaciteit van 5 hectoliter. Ze test nieuwe bieren voor de klanten van Biercentrum Delvaux en ze maakt exclusieve speciaalbieren voor Brouwerij De Kroon.
 
Het brouwhuis is het hart van Brouwerij De Kroon. Je kan er lekker eten en drinken. Naast de huisbieren is er een selectie uit de beste Belgische speciaalbieren.
 
Brouwerij De Kroon heropent op 23 april 2013. Precies 30 jaar na het laatste brouwsel is er weer leven in de brouwerij

Nieuwsoverzicht