Wijn zoeker

Zoek


Ontdek Shelter Winery, Knab & de Kaiserstuhl (VOLZET)

maandag 30 november 2015

DEZE TRIP IS VOLZET

Wie al in Baden is geweest, en in het bijzonder de Kaiserstuhl, kan het beamen: dit hoort tot de meest unieke wijnlandschappen die Duitsland kent. Deze oude vulkanische regio is op vele vlakken bijzonder, en is bovenal zowat Duitslands beste regio voor alles wat Burgunder (Pinot) aangaat. We zitten op een steenworp van de Elzas, maar de stijlbreuk qua wijn is enorm.  Wat weinigen echter weten is dat de regio net naast de Kaiserstuhl, nl. Breisgau, eveneens een topgebied is. Grote ster uit deze subregio is het Weingut Bernhard Huber, maar het piepkleine Shelter Winery is er al jaren een “Geheimtipp”.
Naar jaarlijkse traditie trekken we naar één van onze domeinen, en na 15 jaar domeinbezoeken mocht het eens iets meer zijn. We focussen ditmaal op zowel Shelter Winery, Weingut Knab en op zowat onze culinaire lievelingsplek in Duitsland: Franz Keller. Een programma dat ook kan worden uitgebreid met een culinaire avond op vrijdag en een dagwandeling door de Kaiserstuhl met diner op zondag.

ALLE INFORMATIE EN INSCHRIJVINGSFORMULIER OMTRENT DEZE TRIP KAN JE HIER DOWNLOADEN

Het programma samenvattend:

Zoals steeds is deze ontdekkingsreis aan kostprijs terplekke.

VRIJDAG 1 JULI '16: OPTIONEEL
Diner in Franz Keller Schwarzer Adler, het oudste sterrenrestaurant van Duitsland
We starten om 19u30 met het aperitief. De richtprijs all-in (menu, begeleidende topwijnen van Franz Keller) bedraagt €145 en is die avond rechtstreeks aan het restaurant te betalen. Schwarzer Adler is het oudste sterrenrestaurant van Duitsland. Een maand vooraf zenden we het menu aan de deelnemers toe.

ZATERDAG 2 JULI '16
Bezoekdag Shelter Winery & Knab en diner in Winzerhaus Rebstock (bistro van Franz Keller)
Prijs all-in : €125 pp: Bezoek bij Shelter Winery & Weingut Knab, picknick bij Shelter Winery, begeleide degustaties, menu met begeleidende, gerijpte wijnen van Shelter Winery en Knab in Rebstock.

ZONDAG 3  JULI '16: OPTIONEEL
Wandeltocht door de Kaiserstuhl en diner in KellerWirtschaft
We starten met de wandeling om 9u30 op de parking van Franz Keller, en eindigen rond 16u op dezelfde plaats. Prijs picknick : €15.  Deze kosten zijn terplekke te betalen. Opgelet : hoewel we de wandeling toegankelijk zullen houden, vergt deze tocht enige conditie. De Kaiserstuhl is geen meter vlak. Voor wie het diner in de KellerWirtschaft wil meemaken gaan we uit van een richtprijs van €65 voor het menu + de wijnen. Reken op een all-in prijs van €100. Dit is rechtsteeks te betalen aan het restaurant. Het diner start om 19u.

Nieuwsoverzicht