Wijn zoeker

Zoek


Degustatie Linden 25-26-27 november

dinsdag 25 oktober 2016

Vrijdag 25 november van 18-22u
Zaterdag 26 november van 10-18u
Zondag 27
 november van 11-18u 

Zoutrootjesstraat 23
3210 Linden (nabij Leuven)

De winkel in Merchtem zal uitzonderlijk gesloten zijn op zaterdag 26 november.

Meer dan 90 wijnen te proeven! Hier kan je de degustatielijst downloaden 

Aanwezige domeinen:

1. Gaby Weegmüller (Wgt. Weegmüller/Pfalz) - Andres&Mugler Sektkellerei

De zussen Weegmüller zijn een fenomeen in Duitsland. Werkelijk iedereen die in Duitsland met wijn te maken heeft kent hen. Wereldberoemd in eigen land. Steffi was begin de jaren '80 zowat de eerste vrouw in Duitsland die een domein leidde. Ze heeft in de decennia erna zoveel jonge wolven opgeleid en samen het haar zus Gaby vormt ze ongetwijfeld één van de meest sympathieke wijnduo's van Duitsland. Hun specialiteit? Op de allereerste plaats Scheurebe! Hun droge Scheurebe is bij het allerbeste wat deze druif kan voortbrengen: fris, sappig, heerlijk aromatisch. Maar ook hun knappe Rieslings en edelzoet maakt van dit domein al jaren een vaste waarde in ons gamma.

Aan de tafel van Gaby Weegmüller stellen we bovendien ook Andres&Mugler Sektkellerei voor. Dit piepkleine, biodynamische Sekthuis is een echte Duitse geheimtip. Slechts 12.000 fl productie. Ze zoeken ook geen persaandacht, en kiezen resoluut voor een eigen stijl. Zo hechten ze geen geloof  aan te vroeg plukken van hun druiven. Nochtans is het bij schuimwijnproductie veelal zaak niet al te rijpe druiven met veel zuur en weinig suiker te plukken. Bij Andres&Mugler worden enkel rijpe druiven van Kabinett en Spätlese niveau geoogst. Geen chaptalisatie dus. Daardoor krijgt hun Sekt zowel meer herkenning van de druif zelf, alsook meer kracht. Om deze extra kracht te compenseren passen ze naar Duitse normen een zeer lage dosage toe. Op de flessen staat “brut”, ze vallen  allemaal onder “extra brut”. Gaby Weegmüller is een vriend des huizes en zal deze bijzondere bubbels voorstellen.

2. Jessica Schönfeld (von Winning/Palz)

Al jaren zijn we fan van de grote Rieslings van de beroemde terroirs rond Deidesheim en Forst. Misschien wel het meest Bourgogne-achtige stuk van Duitsland. Met al die kleine toppercelen krijg je een enorm scala aan Rieslingstijlen. Met von Winning hebben we één van de allerbeste Duitse Rieslingdomeinen in het gamma. Zij brengen maar liefst een 15-tal verschillende perceelselecties van droge Rieslings uit! Een ware speeltuin voor de Rieslingliefhebber. Spontane gisting, biodynamische benadering, het gedurfde gebruik van 500l vaten, maniakaal perfectionisme in wijngaard en kelder: grote Rieslings, grote bewaarwijnen, grote karakterwijnen. 

3. Pietro Cassina (Piëmonte)
4. Franco Penna (Barisél/Piëmonte)

Pietro en Franco zijn 2 handen op 1 buik. Hoewel beiden hun domein in Piëmonte ligt, zijn hun wijnen enorm verschillend. Pietro ligt helemaal in het koelere noorden, op een steenworp van de Alpen. Zijn Nebbiolo wijnen blinken uit door aardse finesse. In alle subtiliteit zijn dit vertederende wijnen. Franco brengt volbloed Barbera wijnen op de markt, uit het hart van de regio. Kracht, kruidigheid en steeds een fijne frisheid: zo kan je zijn stijl goed samenvatten.

Nieuwsoverzicht