Wijn zoeker

Zoek


Lentedegustatie 24-25-26 maart te Merchtem

vrijdag 24 februari 2017

vrijdag 24 maart van 18 tot 22u
zaterdag 25 maart van 10 tot 18u
zondag 26 maart van 11 tot 17u
Spiegellaan 26, 1785 Merchtem

KLIK HIER VOOR EEN DOWNLOAD VAN DE DEGUSTATIELIJST

Aanwezige producenten:

Marc Adeneuer, Ahr DE
Birgit Braunstein, Burgenland AT
Giovanni Scaglione, Forteto Della Luja, Piëmonte IT
Josephin Cramer-Peränen, Candialle, Chianti IT

Toen we vorig jaar bij de Duitse wijnbouwers de eerste stalen rood 2015 proefden voelden we het al: dit is niet alleen voor wit een pracht van een jaar, ook voor rood leidt de combinatie van concentratie, rijpheid en elegantie tot een fantastische collectie. In die zin staat er het komende voorjaar heel wat geweldig aan Duits rood te wachten! In mei volgt onze eigen cuvée van Shelter Winery (Spätburgunder), en ook een verbluffende selectie van bij Johannes Jülg. Die jonge kerel staat aan de poort van de beste Duitse rode wijnproducenten te kloppen. Maar tijdens de opendeur in maart zullen er al beresterke flessen openstaan: enkele van Julia Bertram haar 2015 wijnen, de o zo langverwachte Frühburgunder Goldkapsel 2015 van Johannes Geil en uiteraard Adeneuer (Ahr),
waar in 2015 het fijnste gamma is gemaakt sinds onze samenwerking.

Marc Adeneuer zal trouwens zelf aanwezig zijn. Naast Marc zijn ook 3 andere producenten aanwezig. Birgit Braunstein (Burgenland) is in enkele jaren tijd een vaste waarde geworden. Haar biodynamische wijnen zijn veelzijdig, puur en charmant. Verder zal ook Giovanni Scaglione van Forteto Della Luja er zijn. En dat is een perfecte timing, want zijn 2015 wijnen (MonRoss en Le Grive) zijn bij het beste wat we van hem al in het glas hebben gehad.

Tot slot een nieuwkomer: Josephin van Candialle (Chianti). Dat haar heel minerale en finesserijke rode wijnen tijd nodig hebben, voelden we bij de eerste slok. Maar haar wijnen zijn tegelijk zo gelaagd en boeiend, dat je er niet omheen kan. Ze brengt ook 2 gerijpte wijnen mee om het potentieel aan te tonen. En ook ons Frans assortiment wordt verstevigd. Niet alleen komt Cabotte naar voren met 2 topcuvées uit 2015, we ontdekten recent een heel eigenzinnige Bordeaux van 2 jonge, dynamische kerels.
Je leest het, dit wordt een degustatie waar bijzonder veel te ontdekken is!

Nieuwsoverzicht