Wijn zoeker

Zoek


06
feb

Tasting dinner Wittmann/Clüsserath in restaurant EssenCiel

donderdag 6 februari 2020 - van 19u tot 23u

Begin volgend jaar organiseren we opnieuw twee tasting dinners. Dit keer met de klassewijnen van het biodynamische topdomein Philip Wittmann en de rieslingparels van zijn echtgenote Eva Clüsserath.

Elk jaar horen Wittmanns Grosse Gewächse (zijn “Grand Crus” zeg maar) tot het beste wat in Duitsland wordt gemaakt. Eén van zijn troeven is het bezit van oude wijnstokken in één van Duitslands beste wijngaarden: Morstein. In dit stuk van Rheinhessen komt de oude kalkbodem van een miljoenen jaren oud binnenmeer terug naar boven. Philipp speelt deze "kalk" helemaal uit in zijn wijnen: een zeer strakke, puristische en bovenal precieze stijl. Voor de Rieslingliefhebber pur sang!

Bij Clüsserath is kleinschaligheid troef: slechts 4 ha, maar wat een kwaliteit! De Trittenheimer Apotheke kent niet alleen een schitterend uitzicht over de meest gefotografeerde Moezelmeander, de bodem bestaat er uit pakken grijze leisteen wat de wijnen een enorme minerale expressie geeft. Haar wijnstijl is vertederend, haast fragiel met een subtiel evenwicht tussen fruit, virtuoze finesse en sprekende mineraliteit.

Graag nodigen wij je uit in restaurant EssenCiel in Leuven waar chef Niels Brants zal zorgen voor aangepaste gerechten bij de wijnen en Matthias Müller van domein Wittmann de wijnen persoonlijk zal toelichten. De prijs is €90,00 (all-in) per persoon. We serveren een 4-gangen menu met in totaal 12 verschillende wijnen.

Data:

          donderdag 6/2 19u30

             vrijdag 7/2 19u30

Indien je één van deze bijzondere avonden wenst mee te beleven, reserveer dan een stoel via info@vinikusenlazarus.be.

-UITVERKOCHT-

Kun je er niet bij zijn tijdens deze avonden maar kom je graag meer te weten over deze wijnen? Kom dan op zaterdag 8/2 naar onze winkel te Linden. Ook dan is Matthias Müller nog te gast en stelt hij graag de wijnen van Wittmann en Clüsserath persoonlijk aan je voor.

90,00
Naamsestraat 46
Leuven