Wijn zoeker

Zoek


Silvaner trocken VINZ, Stettener Stein

2019

am Stein


De Stettener Stein is één van de oudste wijngaarden in Franken en ontstond 2 miljoen jaren geleden door de aardwerking. De kern ligt 80 meter boven de Main rivier en kent een sterk aandeel schuimkalk, wat een bodemsoort is die onder de mosselkalk ligt. De oppervlakte warmt snel op en werkt als een warmtebatterij voor 's nachts. De bodem verplicht de wijnstokken diep te wortelen waardoor ze veel mineraliteit opnemen. De wijnen van de Stettener Stein zijn dan ook sterk gekenmerkt door mineraliteit en zuren.

Voor deze wijn kiest Ludwig bewust voor een spontane vergisting. Hiermee wenst hij een wijn die niet enkel is gedomineerd door speelse primaire aroma’s, maar ook een wijn die de minerale diepgang van de Stettener Stein heerlijk kan weergeven.
Voor deze Silvaner komen enkel stokken van meer dan 40 jaar oud in aanmerking. De diepgewortelde stokken leveren zo een schitterende mineraliteit aan de wijn. Prachtig intens aroma van limoen, witte peper, fruitige ondertonen. Maar vooral aards en mineraal. Krachtige aanzet, super sappig geheel met een heerlijk evenwicht tussen molligheid en frisheid.
“VINZ” staat voor Vincent en dit is de zoon van Sandra en Ludwig.

Stett Stein
Stettener Stein


Druif : Silvaner
land : Duitsland
regio : Franken
Bodem : Mosselkalk
  
Lagering : Betonei en amforen
Stijl : Krachtig, mineraal, aards
Serveren : In breed glas op 10°
Gastronomie : Schaal- en schelpdieren, gekruide visgerechten, wit vlees.
Bewaring : 5-7 jaar vanaf oogst
Alcohol % : 13,0%
Inhoud : 0,75 l
Prijs : € 22,80

Meer over deze wijnbouwer