Wijn zoeker

Zoek


Riesling Spätlese feinherb, Piesporter Goldtröpfchen

2015

Ansgar Clüsserath


Eva heeft niet de ambitie om veel oppervlakte te hebben, ze blijft bij die enkele ha. Maar wanneer ze de kans heeft om wat percelen te kopen in een topwijngaard zoals in de Piesporter Goldtröpfchen, dan twijfelt ze geen seconde. Deze prachtige wijngaard (een Grand Cru), exposeert zich als een amfitheater en staat gekend als één van de beste wijngaarden aan de Moezel.

Deze halfdroge (feinherb) Riesling is een stijl waar ze aan de Moezel haast een patent op hebben: nergens anders is deze stijl zo interessant. Halfdroog lijkt voor velen mossel noch vis, in dit geval is het een superelegante en sappige Riesling die eerder droog dan halfzoet overkomt. De minerale accenten zijn nooit weg te steken en de puurheid springt uit het glas. Kan prachtig ouderen, en hoe ouder, hoe mooier de wijn ook zijn troef als kaasbegeleider toont.

 

David Schildknecht: 92/100: "At just 10 percent alcohol, this is delightfully delicate as well as transparant to shimmering stony, alkaline and crystalline mineral nuances"


Druif : Riesling
land : Duitsland
regio : Moezel
Appellatie : Mosel
Bodem : Grijze leisteen
  
Lagering : Oude houten foeders
Stijl : Verfijnd halfdroog, mineraal
Serveren : In een breed glas op 9°
Gastronomie : Fijne aziatische keuken, zoetzure bereidingen, frisse kazen, salade met geitenkaas, genietwijn op zich
Bewaring : 8-10 jaar vanaf oogst
Alcohol % : 10%
Inhoud : 0,75 l
Prijs : € 17,50

Meer over deze wijnbouwer