Wijn zoeker

Zoek


Fränkischer Burgunder

2019

Sander


Naast het vergeten en historische druivenras Grünfränkisch (wit) staat er ook een oud blauw ras te groeien bij Stefan Sander: Fränkischer Burgunder, ooit sterk verspreid in Duitsland, Steiermark, Zwitserland, Yonne en Champagne. En een van de belangrijke rassen ten tijde van Karel de Grote (8ste eeuw). In 2009 werd het ras opnieuw ontdekt in een wijngaard in Saale-Unstrut.

Wat stijl betreft is het intenser en krachtiger dan Spätburgunder. Door de dikke schil is de druif minder gevoelig voor rot. Het geeft de wijn echter duidelijk tannine. Dat komt ook mooi naar voor in deze wijn. Naast het uitgesproken rijpe, toch frisse rode fruit (aalbes, kers) staat een fijne tanninestructuur. Kracht in een fluwelen handschoen zeg maar. Een zekere peperigheid en veel lengte. Knappe wijn!

Wie zich wil verdiepen in deze historische druivenrassen: www.historische-rebsorten.de, een initiatief van Ulrich Martin, die ook zelf een "Muttergarten" heeft staan met tal van die druivenrassen in Gundheim (Wonnegau, zuidelijk Rheinhessen).


Druif : Fränkischer Burgunder
land : Duitsland
regio : Rheinhessen
Appellatie : Rheinhessen
Bodem : Loess, klei
  
Lagering : 500l tonneau
Stijl : Medium tot krachtig, structuur, fruit
Serveren : In een breed glas op 16°
Gastronomie : Rundvlees (ook gegrild), lamsvlees,...
Bewaring : 7-8 jaar vanaf oogstjaar
Alcohol % : 13,50%
Inhoud : 0,75 l
Prijs : € 17,30

Meer over deze wijnbouwer