Wijn zoeker

Zoek


Riesling Kabinett, Felseneck

2018

Schäfer-Fröhlich


Dat de Felseneck qua Riesling een wijngaard van wereldformaat is, dat is intussen geweten. Dat heeft uiteraard niet alleen met de bodemsamenstelling, leeftijd van de stokken en ligging te maken. Een wijngaard is maar zo goed als zijn beste wijnmaker, en het is virtuoos Tim Fröhlich die dit perceel de roem heeft gegeven.

Échte Kabinett is iets wat enkel nog maar op de relatief koele plaatsen in Duitsland mogelijk is. Dit hoort tot de unieke wijnstijlen wereldwijd die zo aan bepaalde regio verbonden zijn, dat imitatie onmogelijk is. De lichtvoetigheid, gekoppeld aan lage alcohol, fijn restzoet en dartele frisheid maar van Kabinett een enorm veelzijdig glas. Jong te drinken als zomerse terraswijn of bij rood fruit, na enkele jaren ideaal als maaltijdbegeleider (bv. Oosterse gerechten), na 10j perfecte kaaswijn, en na 20 jaar (en meer!) een ware meditatiewijn.

Tim Fröhlich zijn Kabinett hoort tot het allerbeste wat je inzake deze stijl überhaupt kan vinden. De druiven komen van de meest koele zijde van de Felseneck. De precisie, de speelsheid, de machtige zuren,... Dit is waarlijk grote Kabinett!Druif : Riesling
land : Duitsland
regio : Nahe
Appellatie : Nahe
Bodem : Leisteen, quarz
  
Lagering : Inox
Stijl : Verfrissend zoet, mineraal
Serveren : In een breed glas op 10°
Gastronomie : Fruitdesserts, Oosterse gerechten, na rijping bij kaas,...
Bewaring : 20-25 jaar vanaf oogst
Alcohol % : 7,5%
Inhoud : 0,75 l
Prijs : € 20,30

Meer over deze wijnbouwer