Wijn zoeker

Zoek


Ayehoros

2018

Dalamara


Deze wijn is gemaakt van 80% Xinomavro en 20% Merlot. Deze laatste verzacht de tannines van de Xinomavro. De maceratie in inoxen cuves duurt zo'n zes tot acht dagen. Vervolgens gebeurt een spontane vergisting en rijpt de wijn gedurende zes maanden op eiken vaten. Heerlijke aroma's van wilde aardbeien en specerijen. Een stevige structuur met een enorme elegantie maken deze wijn een plezier om te drinken. Prijs-kwaliteit is dit één van onze toppers!


 


Druif : Merlot,Xinomavro
land : Griekenland
regio : Naoussa
Appellatie : Naoussa
Bodem : argilo-calcaire, klei vermengd met kalksteen
  
Lagering : Franse eiken vaten (6 maanden)
Stijl : elegant krachtig
Serveren : 16°-18°
Gastronomie : (gegrild) rood vlees, genietwijn
Bewaring : 2025
Alcohol % : 13,0%
Inhoud : 0,75 l
Prijs : € 12,50

Meer over deze wijnbouwer