Wijn zoeker

Zoek


Spätburgunder "EDITION 04-11" (exclusieve cuvée Vinikus&Lazarus)

2016

Shelter Winery


Net zoals in 2015 brengen we ook van 2016 een eigen cuvée Shelter Winery uit. We selecteerden terplekke 2 vaten die samen een pracht van een Spätburgunder editie zullen vormen. 2016 kondigt zich net zoals 2015 aan als een prachtig rood wijnjaar. Zet Shelter Winery intussen maar bij de allerbeste rode domeinen van Duitsland. 

Wat hebben we geselecteerd? Beide vaten komen uit de Bienenberg wat één van de beste wijngaarden voor Spätburgunder uit Duitsland is. Bij de VDP staat Bienenberg daarom ook als "Grosse Lage" (Grand Cru) geboekt.
Het eerste vat is van oude stokken (+40 jaar), en is een oude barrique uit 2008. De directe houtinvloed is daarom ook quasi nihil. Het stuk waar dit gedeelte vandaan komt ligt hoger op de helling en loopt parallel met de Wildenstein, wat bij collega Huber intussen een cultwijn is geworden. De wijnstijl uit dit vat is heel puristisch: grote finesse, directe fruitstijl en ragfijne structuur. Dit vat werd voor onze cuvée geblend met eveneens een aandeel Bienenberg, maar dan van een lager gelegen perceel. De stokken zijn er jonger (10 jaar), maar de gebruikte kloon is een hoogkwalitatieve "Geisenheimer" versie. Kleine trossen, met een van nature laag rendement (maximaal 30 hl/ha). De lagering gebeurde op Amerikaanse eik, maar met zachte toasting en van een Franse tonnelier.  De barrique stamt uit 2012, vandaar ook een subtiele houtinvloed. De wijnstijl van dit vat is vlezig en intens. Vleugje vanille, maar ook prachtige zuren.

De combinatie van deze 2 vaten is zowel krachtig, precies als verfijnd fruitig. Knappe lengte met veel spanning en een onderliggende vlezigheid. Je leest het: we zijn er trots op!

Oplage van 504 flessen + 48 magnums.

 

 


Druif : Pinot Noir / Spätburgunder
land : Duitsland
regio : Baden
Appellatie : Baden
Bodem : Loess, kalk
  
Lagering : 1 barrique van 9j jaar + 1 barrique van 5j
Stijl : Mineraal, complex
Serveren : In een breed glas op 16°
Gastronomie : Gerechten met een duidelijk "aards" accent zoals bospaddestoelen, verder pluimwild, kalfszwezeriken, eend,...
Bewaring : 8-9 jaar vanaf oogst
Alcohol % : 13%
Inhoud : 0,75 l
Prijs : € 22,90

Meer over deze wijnbouwer