Wijn zoeker

Zoek


Welkom bij Vinikus & Lazarus

We nodigen je heel graag uit om onze website te ontdekken. Heel wat informatie over onze wijnfilosofie, onze wijnbouwers & hun wijnen, de komende degustatie,... kan je hier terugvinden. En blijf je toch nog met een vraag zitten? Contacteer ons gerust!

Tot snel,

Jeroen Schoevaerts

DSC_2011 (2)

Virtuele degustatie Ansgar Clüsserath-Philipp Wittmann

donderdag 21 mei 2020

Woensdag 10 juni gaan we opnieuw virtueel wijnen proeven via Zoom. Deze keer proeven we samen met het domein de wijnen van Eva Clüsserath & Philipp Wittmann.

Lees verder 

Duits BBQ-pakket

dinsdag 12 mei 2020

Samen met Wines of Germany hebben we een Duits BBQ-pakket gemaakt van speelse witte, rosé en lichte rode zomerse wijnen. In totaal 12 flessen wijnplezier!

Lees verder 

Pattes Loup Chablis 2018

zondag 26 januari 2020

Thomas Pico is met zijn domein Pattes Loup de revelatie van Chablis. Ondanks de kleinschaligheid heeft hij een indrukwekkende lijst van persreferenties. Eén constante in alle commentaren: niemand blijft onberoerd bij deze hyperfjne, minerale en bovenal puristische stijl. Chablis hoe het hoort te zijn, maar nog maar weinig te vinden is. Grote wijnen!

Lees verder 

Cadeaubonnen

maandag 9 december 2019

Op zoek naar een leuk cadeau voor een wijnliefhebber? Geef dan onze cadeaubon! De gelukkige ontvanger kan hiermee enkele wijnen komen proeven en de bon verzilveren...

 

Lees verder 

T-shirts

dinsdag 23 juli 2019

Fan van Riesling en laat je dit graag zien? Deze blauwe t-shirt met witte opdruk is dan het perfecte middel. Beschikbaar is S, M, L en XL.

Lees verder 

Kaas & Wijn

vrijdag 7 december 2018

Kaas en wijn en de smakelijke combinaties die dat kan opleveren zijn genoegzaam bekend, maar toch loopt het soms nog wel eens fout. Waar ligt dat aan en hoe kan je dit vermijden. We lijsten voor jou even op waar je op kan letten en wat belangrijk is wanneer je kaas met wijn gaat combineren.

Lees verder 

Coravin nu ook bij Vinikus & Lazarus

vrijdag 9 november 2018

Mensen die recent in onze winkel geweest zijn, hebben ons er misschien al mee aan de slag gezien: Coravin

Lees verder 
 

Wijnen in de kijker

Spätburgunder "EDITION 01-06" (exclusieve cuvée Vinikus & Lazarus) 

Yes! Voor het derde jaar op rij hebben we opnieuw onze eigen cuvée kunnen samenstellen bij één van de beste Spätburgunder-domeinen uit Duitsland.

Dit jaar is het een selectie van de vaten 01 en 06, dus: EDITION 01-06.

Edition 01-06 is een blend van druiven afkomstig uit 2 wijngaarden, Bombacher Sommerhalde en Hecklinger Schlossberg. Bomberg is een relatief jonge wijngaard (aangeplant in 2009) met Geisenheim klonen met heel kleine druiven. De wijn hiervan is gerijpt in 2 jaar oude Gauthier (Loire) vaten. De druiven uit Hecklingen komen van oudere stokken (aangeplant in 1990) met de klassieke Freiburg klonen. Deze wijn is gerijpt in 3 jaar oude vaten van Rousseau uit Gevrey-Chambertin.

Deze twee vaten geven de perfecte combinatie van de nieuwe en klassieke stijl van Duitse Spätburgunder: oude, typisch Duitse druiven tezamen met de meer Bourgondische stijl van de klonen uit Geisenheim.

Je leest het: we zijn weeral heel trots!

Oplage van 408 flessen + 62 magnums.

 

 


ontdek deze wijn

Riesling, MELANGE (voorheen ELEMENTS) 

Deze wijn had tot voor kort de naam ELEMENTS. Je zou dit kunnen beschouwen als een derde "Ortswein" in het gamma van Eva, naast de Lorcher en de Kiedricher. Want in feite komt deze Riesling hoofdzakelijk uit Eltville (met aanvulling uit Hattenheim). Maar kwalitatief lonkt deze MELANGE toch bij het grote Rieslingwerk, want dit is werkelijk fantastisch! De percelen zijn trouwens allemaal Grosse Lagen (Grand Cru). Intens geel fruit, kamille, limoen,... Aan het aroma blijf je snuffelen. Ook in de mond is alles zo gelaagd en in balans. Een knap staaltje Riesling!

 


ontdek deze wijn

Barbera d'Asti Superiore Nizza, Vigna dei Pilati 

Enkel in de beste jaren kan Franco dit meesterwerk maken. 100% Barbera vanuit de zuidgeoriënteerde wijngaarden langs de 'Strada dei Pilati' in San Marzano Oliveto. De vinificatie is in inox om daarna 2 jaar te rijpen in barrique. Voor de wijn het domein verlaat moet hij minstens nog 3 jaar rusten op fles. Een intens paarse kleur, aroma's van rijp fruit, tabak en kruiden. Krachtige en volle aanzet in de mond met een finessevol einde. Pracht van een wijn...


ontdek deze wijn

Red Rock 

Dit is de grote attractie van oogstjaar 2018! De eerste jaargang van Julian zijn wijnen uit Rheinhessen. Samen met Klaus Peter Keller heeft Julian het plan opgevat om hun wijnhorizonten te verruimen en elk in de andere zijn wijnregio wijnen te beginnen maken. Keller huurt dus een perceel van Julian (in de Piesporter Schubertslay) en Julian least een perceel oude Rieslingstokken van Klaus Peter Keller in de Grosse Lage Nieder-Flörsheimer Frauenberg. De wijnen presenteren al hun mooie potentieel. Deze wijn bezit een enorme puurheid waarbij de neus eerder aan groene kruidigheid doet denken terwijl de mond rijpe citrus en witte perzik paart aan frisse zuren.


ontdek deze wijn

BLANC DE NOIR TRADITION  

Schitterende blend van Pinot Noir met 10% Pinot Meunier. Basiswijn heeft 10 maanden gerijpt op inox en barrique, daarna 26 maanden sur lattes. Aroma’s van peer en brioche met een frisse citrustoets. Sappige zuren en mooie complexiteit met minerale ondertoon.
Dosage: 5,5 gram/liter.


ontdek deze wijn