Wijn zoeker

Zoek


Adeneuer

De Ahr is als regio echt wel een juweeltje en op alle gebieden bijzonder. Als één van Duitslands kleinste regio’s met zo'n 560ha wijngaard, bezit de regio het hoogste aandeel rode wijn van het land. Zo'n 90% van de (vooral) steile wijngaarden zijn beplant met rode druiven, waarvan 65% Spätburgunder. En dat mag gerust een verrassing zijn voor deze noordelijke ligging.

Het geheim is een combinatie van een aantal bijzondere natuurfenomenen: de beschermende invloed van het Eifelgebergte, de zeer steile wijngaarden die als een soort groot natuurlijk amfitheater ideaal gepositioneerd zijn en de bodem, rijk aan leisteen, grauwacke, loess en vulkanische onderlagen. Door de steile hellingen van soms wel 50% zijn deze wijngaarden verre van makkelijk te bewerken. Een wijnbouwer hier mag het harde werk niet ontzien om topkwaliteit te maken. Slechts weinige domeinen halen het beste van de regio naar boven, en thans zijn er een tiental domeinen die echt fantastische wijn maken.

Ook Adeneuer heeft zich de laatste 15 jaar een plaats in deze top weten te bemachtigen. En wat ons zo bevalt aan hen is hun keuze voor de traditionele stijl: het fijn minerale, gekoppeld aan een zeer expressieve stijl. De broers Adeneuer bezitten percelen in de beste wijngaarden, en 4 daarvan zijn Grosses Gewächs (Grand Cru): Rosenthal, Sonnenberg, Kräuterberg en last but not least Duitslands kleinste Einzellage Gärkammer, waar de 0,67ha volledig in het bezit zijn van het domein Adeneuer.

Al meer dan 500 jaar is dit domein in familiehanden, en die lange traditie, samen met hun unieke terroir, geeft wijnen die niet imiteerbaar zijn.

Ontdek onze wijnen