Wijn zoeker

Zoek


Cave St Maurice

De Cevennen is een deel van Zuid-Frankrijk dat wat minder gekend is in onze streken. We bevinden ons in het Zuidwesten van het Centraal Massief even ten noorden van Montpellier tegen de Languedoc aan. Een ontzettend ruw landschap met heuvels tot 1200 m, een variatie aan naald- en loofwouden, bergbeekjes en heidegebieden. Deze eigenschappen hebben er voor gezorgd dat de Cevennen meer dan terecht opgenomen zijn door UNESCO op de werelderfgoedlijst als mediterraan agropastoraal cultuurlandschap.

Een gebied waar wijn gemaakt wordt maar waar je je ook ideaal kan ontspannen. Die ontspanning bracht ons dan ook in de zomer van 2018 met ons gezin naar deze regio. Tijdens één van onze fietstochten ter plaatse vielen ons de prachtig gelegen en onderhouden wijngaarden meteen op. De ranken zagen er supergezond uit en het fruit hing er prachtig bij. Verdere navraag leerde ons dat deze wijngaarden toebehoorden aan de plaatselijke coöperatieve. We besloten om deze met een bezoek te vereren en geraakten meer en meer onder de indruk. Er wordt zo natuurlijk mogelijk gewerkt, de rendementen worden onder controle gehouden (voor de cru's bedragen deze slechts 35 hl/ha) en de assemblages van de diverse cuvées worden zeer zorgvuldig voltrokken. In totaal bewerken 180 wijnboeren samen 1800 hectare wijngaarden en die samen mag je hier gerust letterlijk nemen want ondanks de omvang van deze onderneming kan je hier echt van een familiaal gevoel spreken. Iedereen helpt mekaar bij de pluk en nadien komen alle druiven samen om tot wijn verwerkt te worden. 

Al deze zaken deden ons besluiten om deze wijnen eens van naderbij te bekijken en bij het doorproeven in België hebben we enkele wijnen geselecteerd die een quasi onklopbare prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Die wijnen stellen we dan ook graag aan jullie voor.

Ontdek onze wijnen