Wijn zoeker

Zoek


Christmann

Duitsland is hét Rieslingland bij uitstek, en het is haast niet te schatten welke boeiende stijlverschillen je allemaal in het glas krijgt. Grote Riesling is een ode aan het virtuoze spel tussen finesse, fruit en mineraliteit. In het rijtje van topdomeinen mét een dijk van een Rieslingreputatie is Christmann uit de Pfalz een vaste waarde.

In hartje Pfalz worden uitgesproken en krachtige Rieslings gemaakt met een haast barokke tint. Steffen Christmann is niet alleen een begenadigd wijnbouwer, hij is eveneens voorzitter van VDP Duitsland. Zijn biodynamische werkwijze heeft ertoe geleid nog meer diepgang en complexiteit in zijn Rieslings te brengen. Wij kunnen alleen maar onderstrepen dat hier één van de mooiste Rieslingcollecties van Duitsland wordt gemaakt. Indrukwekkend van basis tot top, met sinds 2012 ook meer nadruk op strakheid. Enkele jaren geleden vervoegde dochter Sophie het domein en zij richt zich op de magistrale Spätburgunders. Meteen vestigde ze zich onder de beste rode wijnmaaksters van Duitsland met erg complete, gelaagde en fijne wijnen. 

De Pfalz geniet sowieso al van bijzondere klimatologische omstandigheden. Door de beschermende heuvels in het westen is de Pfalz niet alleen warm (met een seizoenstemperatuur die aan Toscane doet denken), maar ook vrij droog. Het is hier dat de krachtigste droge Rieslings uit Duitsland vandaan komen. Hier en daar vind je zelfs oud vulkanische bodems die de wijn extra punch meegeeft.

Ontdek onze wijnen