Wijn zoeker

Zoek


Huiswijn rood

Deze "Sud 43" vormt de basis van ons rood wijngamma. Een rode wijn die speels, zacht, fruitig en ook mooi kruidig is. Onbekommerd drinkplezier, gestoeld op een heerlijke sappigheid.

Toen we einde 2011 het idee kregen om een huiswijn in onze filosofie te creëren, dan zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Het was van de meet af aan duidelijk dat onze witte huiswijn onze Duitse wijnroots niet mocht verloochenen en voor onze rode huiswijn dachten we onmiddellijk aan Zuid-Frankrijk. Het was zaak om de juiste partner te vinden. Johannes Geil zette zijn schouders onder de "Norden 49", wat onze witte huiswijn werd: een mooie Pïnot Blanc die een schot in de roos is.

De rode huiswijn is er onder supervisie van Magellan. Deze 2017 is een zeer fruitgedreven Grenache met een tikkeltje Merlot en Cabernet Sauvignon uit de Languedoc. De stijl is sappig, soepel, lichtvoetig maar met toch voldoende structuur om een dagelijkse drinkpartner te zijn.  

Sud 43 verwijst naar de breedtegraad en dekt ons belangrijkste gebied waar we onze rode wijnen vandaan halen: het zuiden van Frankrijk. Er is ook een witte tegenpool: "Norden 49" en die is gemaakt onder de hoede van Johannes Geil. Beide wijnen vormen de instap van ons gamma en staan voor streektypische druiven uit de regio's waar we ons al jaren in specialiseren: Duitsland voor wit, Zuid-Frankrijk voor rood. Etiketten zijn ontworpen door Absoluut uit Leuven.Ontdek onze wijnen

Onze wijnen