Wijn zoeker

Zoek


Les Aphillanthes

Reeds jaren zijn we fan van Domaine Les Aphillanthes. Nu zijn we trots hen in ons gamma te kunnen verwelkomen.

In Travaillan, tussen Orange en Vaison la Romaine, vind je  Domaine Les Aphillantes. Daniel en Hélène Boulle runnen dit familiale wijndomein sinds 1999. Ze zijn ondertussen reeds de vierde generatie wijnbouwers. Tot 1999 verkocht dit domein alle druiven aan een coöperatieve. Daniel en Hélène gooiden het echter over een andere boeg. Ze beseften al snel dat de druiven van zo’n bijzonder goede kwaliteit waren dat ze de uitdaging van het wijnmaken zelf wilden aangaan en met succes.

De typische Rhône druiven zijn op het domein aangeplant: de focus ligt bij Grenache, maar daarnaast vinden we er ook Syrah, Mourvèdre, Carignan, Counoise, Viognier, Roussanne en Clairette. Eén van hun meest unieke wijngaarden ligt in de appellatie Rasteau. Er staan wijnstokken uit het jaar 1921. Dit jaartal, 1921, is dan ook de naam van hun cuvée uit Rasteau.

Sinds 2007 werken ze biodynamisch en zijn ze Ecocert gecertifieerd. De meeste aandacht gaat duidelijk naar de wijngaarden. Het fruit moet zo gezond mogelijk zijn bij de oogst. Het oogsten gebeurt volledig manueel en alles wordt spontaan vergist. In de kelder verkiezen ze minimale interventie. Ze gebruiken zowel betonnen cuves als houten vaten.

Ontdek onze wijnen