Wijn zoeker

Zoek


Mas de Libian

De energieke Hélène & Catherine Thibon en hun familie werken op een boogscheut van de Ardeche met passie en ziel in hun prachtige wijngaarden. Hier wordt al ca. 80 jaar biologisch gewerkt, en men gaat zelfs een stapje verder : sulfiteren wordt tot een absoluut minimum beperkt. Het paard Nestor bewerkt 7 van de 17ha, de rest gebeurt manueel. Het resultaat is er : wijnen vol plezier, vulling, evenwicht en charme. Een ontdekking, een jonge generatie aan het roer en een domein dat in de toekomst nog veel van zich zal laten horen ! De laatste tijd heeft Hélène ook een indrukwekkende reeks persreferenties bij elkaar gehaald : gerenommeerde magazines zoals Revue de Vin de France en Decanter spreken van een ware ontdekking.

Mas de Libian is gelegen in de zuidelijke Côtes-du-Rhône in Saint-Marcel-d’Ardeche. Het is er ’s zomers vaak bloedheet, de druiven worden er zeer rijp. Dit dwingt Hélène tot lage rendementen om de alcohol mooi te integreren.
Zeg maar gerust dat de natuur dit domein heeft verwend. Zowel de ligging als de bodem, voorzien van de befaamde “galets roulés”, spelen een belangrijke rol bij het rijpen van de druiven. Net zoals in Châteaneuf-du-Pape werken deze keien als een soort batterij. Overdag nemen ze de warmte op en ’s nachts wordt deze weer afgegeven. Op de zuidelijke hellingen zijn de wijngaarden als terrassen opgebouwd. 

Ontdek onze wijnen