Wijn zoeker

Zoek


Vignerons Fous de Vins - Sylvain&Christophe

Bordeaux! Je leest het goed, iets van Frankrijks meest klassieke regio in ons gamma. Het verhaal erachter is echter minder klassiek. 2 jonge kerels (Sylvain en Christophe), elkaars vrienden en wiens ouders de druiven van het domein aan de coöperatie verkochten, maakten samen in 2015 hun allereerste gezamenlijke wijn. Dat was het gevolg van een ongelukkige situatie waar ze zich beiden in bevonden. Sylvain teelde zijn druiven, maar kon ze zelf niet vinifiëren, laat staan in de natuurlijke stijl die hij wou volgen. Christophe daarentegen kon wel zelf wijn maken, maar kon zich niet vinden in de klassieke dogma’s die in Bordeaux heersen.

In 2013 kruisten hun wegen en 2 jaar lang werkten ze hun plan en droom verder uit. Ze brachten hun percelen samen, resoluut kozen ze voor biologisch werken, oogsten ze op volle rijpheid, werken ze ook in de kelder zeer puur en gebruiken ze geen barriques of foeders. Alles in functie van het fruit van de druif. Ook het idee om monocépages uit te brengen, en te focussen op onbekommerd drinkplezier, en dit in de fruitfase van de wijn, druist in tegen de klassieke Bordelese benadering.

Sylvain en Christophe werken zeer natuurlijk, maar tegelijk ook modern en met gezond verstand. Je zal er geen traditioneel Châteaux vinden, maar wel prachtige, biologisch bewerkte wijngaarden rondom een moderne hal waar ze alle ruimte hebben om hun stijl uit te werken. Het resultaat zijn wijnen die bulken van het drinkplezier, en dit aan een prachtige prijskwaliteit. Nooit hadden we gedacht deze stijl en benadering in Bordeaux te vinden.

Zie het gerust als een statement : hun wijn wordt gebotteld in een Bourgognefles. En dat oogt op het eerste gezicht wat vreemd, maar het opent ook een weg voor deze nieuwkomers. “Bordeaux in een Bourgognefles? Hmmm. Wat denk je, eens proeven?”

Ontdek onze wijnen