Wijn zoeker

Zoek


Wittmann

Weingut Wittmann is een begrip, een icoon, een ster aan de Duitse wijnhemel. Philipp Wittmann is zonder twijfel één van Duitslands meest getalenteerde producenten en inzake Riesling wereldklasse. Zijn doorgedreven biodynamische werkwijze, gekoppeld aan een grondige kennis van bodem geeft droge Rieslings die hun gelijke niet kennen. Dit is absolute wereldklasse. Elk jaar horen zijn Grosse Gewächse (zijn “Grand Crus” zeg maar) tot het beste wat in Duitsland wordt gemaakt. Van deze wijnen hebben we een zeer beperkt aantal flessen in voorverkoop. Daarnaast zijn er ook enkele “instapwijnen” beschikbaar. Stuk voor stuk indrukwekkend.

Het geheim van Philipp zit hem op meerdere niveaus. Met talent alleen kom je er niet: Philipp is een Rieslingvirtuoos. En hij heeft het geluk om oude wijnstokken te bezitten in één van Duitslands beste wijngaarden: Morstein. In dit stuk van Rheinhessen komt de oude kalkbodem van een miljoenen jaren oud binnenmeer terug naar boven. Philipp speelt deze "kalk" helemaal uit in zijn wijnen: een zeer strakke, puristische en bovenal precieze stijl. Voor de Rieslingliefhebber pur sang!

En voor wie de link met de andere producenten uit ons gamma zou afvragen? Wel, Philipp is niet alleen de beste vriend van Johannes Geil, maar is tevens de echtgenoot van Eva Clüsserath. Een uitzonderlijk, kwalitatief duo!

Gault-Millau Weinguide 2014: Beste wijnbouwer van Duitsland!

Morstein

Ontdek onze wijnen