Wijn zoeker

Zoek


24
mrt

Tasting dinner Sophie Christmann bij Couvert Couvert - GEANNULEERD

dinsdag 24 maart 2020 - van 20u tot 23u

Couvert Couvert (Heverlee)

Omdat het potentieel van wijn des te meer tot uiting komt als er een passend gerecht bij gegeten wordt en omdat het een zeer aangename manier is om wijn te ontdekken, organiseren we opnieuw twee tasting dinners. Dit keer zal Sophie Christmann van domein Christmann persoonlijk haar wijnen, zowel wit, rood als zoet aan je voorstellen en dit gecombineerd met een vijf-gangenmenu van:

  • Sebastian Sandor van restaurant Heritage (Rodekoningstraat 12 te centrum Gent) op maandagavond 23 maart om 20.00u (€ 115/persoon dranken inbegrepen)
  • Laurent en Vincent Folmer van restaurant Couvert Couvert (Sint-Jansbergsesteenweg 171 te Heverlee) op dinsdagavond 24 maart om 20.00u (€ 140/persoon dranken inbegrepen)

In het rijtje van duitse topdomeinen met een zeer sterke Rieslingreputatie is Christmann een vaste waarde. In hartje Pfalz worden uitgesproken en krachtige Rieslings gemaakt met een haast barokke tint. Sophies vader Steffen Christmann is niet alleen een begenadigd wijnbouwer, hij is tevens voorzitter van VDP Duitsland. Zijn biodynamische werkwijze heeft ertoe geleid nog meer diepgang en complexiteit in zijn wijnen te brengen. Indrukwekkend van basis tot top, met een belangrijke nadruk op strakheid.

De Pfalz geniet van bijzondere klimatologische omstandigheden. Door de beschermende heuvels van de Vogezen in het westen is de Pfalz niet alleen warm (met een seizoenstemperatuur die aan Toscane doet denken), maar ook vrij droog. Het is hier dat de krachtigste droge Rieslings uit Duitsland vandaan komen. Hier en daar vind je zelfs oud vulkanische bodems die de wijn extra punch meegeven.

Naast Riesling maakt het domein ook prachtige Weissburgunder (Pinot Blanc) en Spätburgunder (Pinot Noir). Sophie Christmann concentreert zich de laatste jaren volop op rode wijn. In oktober vorig jaar werd zij ontdekking van het jaar en ontving zij de Deutscher Vinum-Rotweinpreis. Sophie Christmann studeerde recent af aan de universiteit van Geisenheim met een diploma in wijnbouw en oenologie. Opvolging voor Steffen is bij deze verzekerd. 

Wil je graag deelnemen, schrijf je dan zo snel mogelijk in via info@vinikusenlazarus.be. Plaatsen zijn zoals steeds beperkt.

 

Omwille van de uitbraak van het Coronavirus en de door de overheid opgelegde maatregel om alle restaurants te sluiten, is dit event geannuleerd. Wij gaan op zoek naar een nieuwe datum!

€ 140
Sint-Jansbergsesteenweg 171
3001 Heverlee