Wijn zoeker

Zoek


Extra wijnen van Schäfer-Fröhlich

vrijdag 16 december 2011

Tim Fröhlich is iemand die zich nooit onder druk laat zetten. In zijn zoektocht naar het maken van grote wijn gedraagt hij zich als een echte lefgozer. Begin december zaten we bij hem aan de proeftafel, en uiteraard werd er geïnformeerd naar de jaargang 2011. De eerste berichten spreken over een jaargang met quasi normale oogsthoeveelheden, zeer welkom trouwens na de soms homeopathische oogstvolumes van 2010. “Niets van aan hier” liet Tim weten. Hier hebben we amper 5% meer geoogst dan in 2010. Weer haalde Tim als laatste van de regio zijn druiven binnen. En niet om meer alcohol te hebben, neen, alles in het kader van de perfecte fenolische  rijpheid. Tim hoort tot het selecte groepje wijnmakers in Duitsland die zich werkelijk het predikaat “supertalent” mogen toe-eigenen. Hoe anders kan je verklaren dat iemand als wijnbouwer de ene prestigieuze prijs na de andere wint  (Gault-Millau 2010), wijndomein van het jaar (Eichelmann 2011), beste Riesling van Duitsland (Feinschmecker 2009), beste Rieslingcollectie (Vinum 2009),… Samen met Philipp Wittmann en Steffen Christmann  vormt Tim Fröhlich een trio die terecht en haast autoritair bij de 10 beste droge Rieslingmakers van Duitsland mogen gerekend worden. Deze 3 virtuozen zijn trouwens goede vrienden.


De stijl van Tim Fröhlich is hyperfijn, complex, expressief met een ongekende combinatie van extract en frisheid. Wijnen die tijd nodig hebben en zonder probleem jaren kunnen rijpen. Alles vergist spontaan bij hem, en daardoor hebben de wijnen best ook wat tijd in de karaf nodig. Het zijn wijnen die laten zien waarom Duitsland één van ’s werelds beste witte wijnlanden is.
We zaten door onze voorraad van Tim Fröhlich heen, en ook op het domein was geen fles meer. Tot het moment dat we het bericht kregen dat een niet opgenomen reservatie vrij kwam. “of we die wilden nemen”. Geen moment getwijfeld en vanaf 16 december zijn volgende wijnen van Schäfer-Fröhlich beschikbaar. Klik op de link voor meer uitleg.


Nieuwe wijnen:


Weissburgunder trocken 2010


Riesling trocken 2010


Riesling trocken, Bockenauer 2010


Wijnen die we reeds van hem hadden en nog verkrijgbaar zijn:


Blanc de Noir 2010


Weissburgunder “S” trocken 2010


Riesling Felseneck GROSSES GEWÄCHS 2010 (max. 3 fl/klant)


Riesling Auslese FELSENECK 2010 0,375l (max. 3 fl/klant)

Nieuwsoverzicht