Wijn zoeker

Zoek


Vinikus&Lazarus is 1 van de 10 niet te missen wijnadressen in België!

zaterdag 5 november 2016

Nu gaan we toch even blozen... Weekend Knack (02.11.16) publiceert een lijst van 10 niet te missen wijnadressen in België, en wij zijn er één van!

De woorden van de auteur Filip Salmon:


Welkom in mijn allerfavorietste wijnhandel (want ik heb veel favorieten). Gerd Brabant leerde mij jaren geleden goede Duitse wijn kennen en daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor. Samen met Jeroen Schoevaerts runt hij vandaag Vinikus & Lazarus, dat uitblinkt in eerlijke, pure, elegante wijnen voor een correcte prijs. Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Bulgarije, Hongarije... Proef alles van deze mannen, kiezen zal héél moeilijk zijn.

 

Verder in dezelfde Weekend Knack mooie woorden over 3 van onze wijnen: 

von Winning, Riesling WIN WIN 2015 - €12,20

De instapriesling van het schitterende wijnhuis von Winning, maar wat een fles! Bomvol smaak, sappig, fijne zuurtjes, echt een wijn om in te bijten. Om instant verliefd op te worden. Proef ook eens de andere riesling van von Winning en hun funky Sauvignon Blanc.

Shelter Winery, Spätburgunder 2014 - €12,20

Een prachtige Pinot Noir uit Duitsland. Complexe wijn, waarbij rood fruit samengaat met aroma's die aan bosgrond en paddenstoelen doen denken. Doet het goed bij een bord paddenstoelen of een stukje pluimwild.

Gandines, Viré-Clessé, Terroir de Clessé 2015 - €13,20

Deze Chardonnay is rijk en diep, met een evenwicht tussen wit fruit, exotische vruchten en meer aardse aroma's zoals natte stenen. Rijke wijn die ook rijkelijke gerechten aankan, van Aziatische bereidingen tot vis met een botersaus.Nieuwsoverzicht