Wijn zoeker

Zoek


Weingut Christmann en Weingut Weegmüller in Vlaanderen Vakantieland

dinsdag 4 september 2012

De Pfalz is de nummer 2 in grootte qua wijnregio in Duitsland. Dit noordelijk verlengde van de Elzas heeft op alle vlakken heel wat te bieden. Inzake wijntoerisme is het zowat het meest interessante gebied van onze oosterburen: pitoreske wijndorpjes, uitgebreide overnachtingsmogelijkheden, schitterende gastronomie op alle niveaus en de oudste toeristische wijnroute van Duitsland.

De Pfalz is ook gezegend met talrijke uitstekende wijndomeinen. In de reportage, die overigens een leuk beeld weergeeft van de regio, komen 2 van onze wijnbouwers aan het woord. Topwijnbouwer en tevens voorzitter van VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter) Steffen Christmann weerlegt het negatieve imago van Duitse wijn dat nog altijd bij velen heerst. Hij heeft dan ook recht van spreken, zijn Rieslingcollectie staat niet alleen in Duitsland, maar ook wereldwijd in de hoogte kwaliteitsregionen.

De zussen Weegmüller hebben het over hun samenwerking, en de gezelligheid dat dit domein biedt, springt zo van het scherm.

Via deze link naar de site van Eén kan je de reportage nog eens ontdekken.

Maar aanvullend op de reportage hierbij enkele van onze gastronomische lievelingsplekjes in de buurt van deze 2 wijndomeinen. Adresjes waar we zelf graag halt houden tijdens een bezoek aan de regio.

Restaurant Spinne (Gimmeldingen)
Leuk restaurant in een gewelfkelder van Weingut Christmann. Speelse keuken, veel wijnen (van het domein) aan het glas, maar ook van bevriende collega's.

Landhaus Netts (Gimmeldingen)
In het dorp van Christmann. Mooie kamers, goed restaurant, mooie wijnselectie. Keuken met een mediterrane invloed.

Zur Kanne (Deidesheim)
Oudste restaurant van de Pfalz. Gezellig interieur, de regionale keuken. Uitstekende wijnselectie.

Ketschauer Hof (Deidesheim)
Voor wie het eens wat meer mag zijn. Restaurant met Michelin ster (Rest. Freundstück). Topkeuken, machtig interieur. Er is ook een leuke bistro (Weinbistro Bassermännchen) met een correct prijskaartje.

Nieuwsoverzicht