Wijn zoeker

Zoek


von Winning is Vinum Riesling Champion 2015!

woensdag 2 september 2015

Het wijnmagazine Vinum organiseert jaarlijks de "Riesling Champion", waar in verschillende categorieën de beste Rieslings worden bekroond. Ook wordt het gemiddeld best scorende domein in de bloemetjes gezet.

Voor von Winning was het dubbel raak: niet alleen hebben de Riesling ÖLBERG erste Lage 2014 en Riesling REITERPFAD erste Lage 2014 de eerste 2 plaatsen in de categorie "droge Riesling" weggekaapt, von Winning werd ook tot algemene winnaar uitgeroepen!

Wie von Winning een beetje volgt, weet dat dit geen standaard domein is. Hun keuze om naast het maniakale werk in de wijngaarden, ook met spontane gisting in (relatief) nieuwe 500 liter vaten te werken was op zijn minst controversieel te noemen toen ze er in 2008 mee startten. Intussen is het respect voor dit domein immens en hebben ze als Rieslingdomein een wereldreputatie uitgebouwd. Het is vooral boeiend om zien hoe verschillend al hun perceelselecties zijn. De twee winnaars (Ölberg en Reiterpfad) zullen zeker te proeven zijn tijdens onze opendeur van 2-3-4 oktober in Merchtem.

Meer info over domein en de wijnen vind je hier

Nieuwsoverzicht