Wijn zoeker

Zoek


Onze wijnen in de pers

maandag 17 oktober 2011

Een overzichtje van de persbijdragen van de laatste 2 weken.


In De Morgen van zaterdag 8 oktober vermelde David Aerts (sommelier Luzine / Restaurant van Jeroen Meus) de Riesling trocken 2010 van Weingut Wittmann als zijn persoonlijke tip.


Hij schrijft:
“Ik ga ronduit voor deze Riesling! Duitse wijnen zijn in de regel superinteressant. Verwacht je aan de fijnste abrikozen, minerale vulling en een lange, speelse afdronk. Mooi droog ook. Met dank aan de kalkbodem! Een veelzijdige heel natuurlijke maaltijdbegeleider die vele jaren meekan. Ik serveer het bijvoorbeeld bij zeebaars op vel.”


Meer informatie over deze Riesling vind je hier.


En op zaterdag 15 oktober verscheen in De Morgen een interview met Wim Vanleuven (La Buena Vida). Voor het gesprek selecteerde hij een wijn van ons (Shelter Winery, Spätburgunder trocken 2009).


“In de neus ontwikkelt zich een aangenaam rood fruitaroma in de vorm van aalbes en bosaardbeitjes, weliswaar in gestoofde versie. Wat florale aroma’s onder de vorm van potpourri smelten weg in torrefactie-toetsen die wat koffiearoma’s stimuleren. Een neus die eigen is aan pinot van grote terroire. (…) De aanzet is delicaat en vol finesse. Mooie puntige zuren zonder agressief te zijn. De tannine is versmolten in de wijn, wat resulteert in een goed evenwicht. Het is een rustieke type met wat kreupelhout en aardse smaken. De lange afdronk ontwikkelt nog een chocoladetoets en wat animale ledertonen.”


Meer informatie over deze Spätburgunder vind je hier.


Ook schreef wijnblogger Erik De Keersmaecker (csp.skynetblogs.be) een mooi stuk over onze laatste degustatie. Zijn smakelijk verslag lees je hier.

In De Morgen van zaterdag 29 oktober kregen we een fijne reportage onder de titel "Vinikus, Lazarus en hun Rieslinggenieën". De pdf daarvan kan je hier downloaden.

Nieuwsoverzicht