Wijn zoeker

Zoek


Philipp Wittmann wijnbouwer van het jaar!

donderdag 7 november 2013

Op 7 november was het weer zover: de jaarlijkse prijsuitreiking van Duitslands belangrijkste wijngids “Gault-Millau Weinguide 2014”. In verschillende categorieën worden winnaars aangeduid (beste droge Riesling, beste rode wijn…), maar de meest prestigieuze titel is toch die van “Winzer des Jahres” oftewel wijnbouwer van het jaar. Een titel die enkel de allergrootsten in Duitsland te eer vallen. Een titel die ook is gebaseerd op de prestaties van vele jaren.


En iets wat al een jaar of 2 in de wandelgangen werd gefluisterd is uitgekomen: het rieslinggenie Philipp Wittmann heeft hem binnen. Het juryrapport is lyrisch: Philipp is niet alleen een pionier van de biologische wijnbouw in Duitsland, hij is ook de motor van de kwaliteitsontwikkeling in Wonnegau (zuidelijk Rheinhessen). Sinds jaren brengt hij grote droge Rieslings in de fles, die fantastisch kunnen rijpen. En bijna eigenhandig heeft hij de wijngaard Morstein tot legende gemaakt.


Philipp Wittmann is één van de allerbeste droge Rieslingmakers van het moment. Zijn haast geniale, precieze Rieslingstijl is zo kenmerkend. Slechts enkelen slagen erin om Grosse Gewächse op de markt te brengen die excelleren door elegantie, speelsheid en lengte. Elk jaar wordt het moeilijker om nog aan die schitterende Rieslings te geraken, en we zijn meer dan trots dat we dit domein in België mogen vertegenwoordigen.

Nieuwsoverzicht