Wijn zoeker

Zoek


Spätburgunder trocken, Gundersheimer VDP.Aus Ersten Lagen

2018

Gutzler


De Westhofener Morstein is intussen legendarisch in Duitsland. Maar de wijngaard die ernaast ligt, de Gundersheimer Höllenbrand, heeft alles in zich om dat te evenaren. Erg kalkrijk, vaak nog steniger dan in Morstein, en met een hoogte tot 240m.

Höllenbrand werd reeds in 1437 vermeld als "in dem hilprant" en in 1710 met de naam "im Höllenrand". Het zou zowel kunnen verwijzen naar de naam Hildebrand als de Middelhoogduitse woorden ‘halde, hel of hölle’, wat helling betekent. “Brand” refereert mogelijk naar het Middelhoogduitse woord ‘rant’, dat bergrand betekent.

De gekende VDP domeinen Wittmann en Gutzler hebben enkele jaren geleden nieuwe percelen aangelegd in de Höllenbrand. Deze Gundersheimer Spätburgunder 2018 is de eerste jaargang van Gutzler, en komt als VDP.Aus Ersten Lagen (premier cru) uit. Wat zijn we onder de indruk van deze wijn! Op basis van wat we hier proefden kan het niet anders dat de Höllenbrand in de toekomst een Grosse Lage (grand cru) wordt. Dit is wellicht de mooiste combinatie kracht en elegantie die we van Michaël Gutzler hebben geproefd. Prachtig fruit (kers, blauwe bes), eerder koele stijl met veel diepte en finesse. Voor Spätburgunderliefhebbers een “must”. Om het met Michaël Gutzler zijn woorden te zeggen: Morstein mag zich een beetje zorgen maken. Met een knipoog te nemen uiteraard.

 


Druif : Pinot Noir / Spätburgunder
land : Duitsland
regio : Rheinhessen
Appellatie : Rheinhessen
Bodem : Kalk
  
Lagering : Oudere barriques
Stijl : Medium, finesse, complex
Serveren : In een breed glas op 17°
Gastronomie : Pluimwild, wit vlees, bospaddenstoelen, genietwijn op zich,...
Bewaring : 8-10 jaar vanaf oogst
Alcohol % : 12,5%
Inhoud : 0,75 l
Prijs : € 32,80

Meer over deze wijnbouwer