Wijn zoeker

Zoek


Spätburgunder, Sonnenberg "KB" (Kammerberg)

2019

Jülg


Johannes Jülg staat aan de poort van de allergrootste Duitse talenten te kloppen. Deze "Grenzgänger" -de helft van de wijngaarden ligt in de Elzas- excelleert niet alleen in wit. Voor rood heeft Johannes nu al de reputatie bij de besten in de Pfalz te horen. Zijn fijnzinnige stuctuurstijl vraagt even tijd in de karaf en/of in de fles, maar het zijn wijnen met diepte én elegantie. 

"KB" staat voor Kammeberg, een perceel net over de grens in Frankrijk. De wetgeving laat niet toe namen van Franse percelen op Duitse etiketten te vermelden. De Kammerberg ligt direct boven Wissembourg en helt naar het zuiden. Sinds 1971 is de Kammerberg opgenomen bij de grote Sonnenberg, maar dit Gewann (lieu-dit) Kammerberg is één van de beste. Het is een warme, erg kalkrijke plek waar Späturgunders vandaan komen met veel structuur en intens bessenfruit. Grote lengte en veel 'druk'. Eén van de grote Spätburgunders van Duitsland.

Weingut Jülg werd door Meininger bekroond met de beste rode wijncollectie van Duitsland, jaargang 2019! Deze wijn kreeg 94/100.


Druif : Pinot Noir / Spätburgunder
land : Duitsland
regio : Pfalz
Appellatie : Pfalz
Bodem : Kalk
  
Lagering : Barriques, zowel nieuw, 2de en 3de jaars
Stijl : Medium tot vol, fruit, fijne structuur
Serveren : In een ruim glas op 17°
Gastronomie : Fijn gevogelte, pluimwild...
Bewaring : 8-10 jaar vanaf oogst
Alcohol % : 13,0%
Inhoud : 0,75 l
Prijs : € 49,70

Meer over deze wijnbouwer