Wijn zoeker

Zoek


Spätburgunder, Sonnenberg "KT" (Kostert)

2019

Jülg


Johannes Jülg staat aan de poort van de allergrootste Duitse talenten te kloppen. Deze "Grenzgänger" -de helft van de wijngaarden ligt in de Elzas- excelleert niet alleen in wit. Voor rood heeft Johannes nu al de reputatie bij de besten in de Pfalz te horen. Zijn fijnzinnige stuctuurstijl vraagt even tijd in de karaf en/of in de fles, maar het zijn wijnen met diepte én elegantie. 

"KT" staat voor Kostert, een perceel net over de grens in Frankrijk. De wetgeving laat niet toe namen van Franse percelen op Duitse etiketten te vermelden. Het Gewann (lieu-dit) Kostert ligt in de grote Sonnenberg onmiddellijk naast de Kammerberg (KB). De naam gaat terug naar de Joodse wijnhandelaren die tot het nationaalsocialisme een belangrijke functie hadden in de Duitse wijnwereld. Kostert is afgeleid van 'kosher'. Deze zuidgerichte wijngaard, met een diepe kalkrijke bodem geeft de meest puristische stijl van de 3 perceelselecties. In de neus primeert prachtige kers, kruidigheid, den en fijn hout. De mond toont kracht, veel fijne structuur en prachtige tannines. Een zekere aardsheid ook. Een wijn die blijft boeien. 

Weingut Jülg werd door Meininger bekroond met de beste rode wijncollectie van Duitsland, jaargang 2019! Deze wijn kreeg 93/100.


Druif : Pinot Noir / Spätburgunder
land : Duitsland
regio : Pfalz
Appellatie : Pfalz
Bodem : Kalk
  
Lagering : Barriques, zowel nieuw, 2de en 3de jaars
Stijl : Medium tot vol, fruit, fijne structuur
Serveren : In een ruim glas op 17°
Gastronomie : Fijn gevogelte, pluimwild...
Bewaring : 8-10 jaar vanaf oogst
Alcohol % : 13,0%
Inhoud : 0,75 l
Prijs : € 46,00

Meer over deze wijnbouwer