Wijn zoeker

Zoek


am Stein

In het hart van de beroemde Würzburger Stein wijngaard ligt het Weingut am Stein. Sandra en Ludwig Knoll zijn de vijfde generatie in dit familiebedrijf dat gesticht werd in 1890. Dat kwaliteit bij Ludwig Knoll boven alles gaat vinden we terug in de regulering van de opbrengst per ha, de selectieve oogst en de zorgvuldige manier waarop hij zijn wijnen vinifieert. In Weingut-am-Stein wordt momenteel ook biodynamisch gewerkt. Deze passie en ervaring waarmee Ludwig Knoll wijn maakt deelt hij met collega's binnen de VDP, de vereniging van "Prädikatsweingüter", die internationaal in hoog aanzien staat. Binnen de groep "Frank & Frei", een groep van 19 jonge dynamische wijnproducenten in Franken neemt Weingut am Stein een leidende positie in.

De Frankenregio is niet alleen Duitslands meest centraal gelegen gebied, het is ook een echt buitenbeentje. De typische flessenvorm is er de platte buikfles en de wijnen horen bij de droogste van Duitsland. Typerend is echter de bodem van mosselkalk die een schitterende mineraliteit aan de wijnen geeft.
De naar het zuiden gerichte mosselvormige wijngaard “Würzburger Stein”, ligt hoog boven de stad Würzburg, op 210 tot 250m boven de zeespiegel in een hellingshoek van 30 tot 70%. De grond bestaat uit lagen verweerde kalk van schelpen. De structuur is rijk aan kalkmaterialen en heeft een dunne bovenlaag. Dit bevordert de opslagcapaciteit van zonnewarmte. Hier en daar is de kalkbodem doortrokken met leem en klei. De Würzburger Stein is alleszins één der beste wijngaarden ter wereld voor Silvaner wijnen, die in tegenstelling tot andere regio’s en landen, een uitzonderlijke complexiteit en diepgang kan bereiken, mét bewaarpotentieel.

Vinum Weinguide 2022: Weingut des Jahres in Franken

Ontdek onze wijnen