• Gratis verzending vanaf € 200 | 8% korting vanaf €350 | 10% korting vanaf €500 | exclusief proefpakketten en promoties
  • advies?+32 (0)16 43 73 78
Tijdens de openingsuren van onze winkel is het steeds mogelijk wijnen te proeven. Een ruime selectie staat open. Wens je een bespreking voor een feest? Aarzel niet om contact met ons op te nemen om de wijnkeuze af te stemmen op je menu. Samen met jou proeven en overlopen we de mogelijkheden in onze degustatieruimte te Linden.
Verder organiseren we ook onze grote degustatieweekends en kan je een privé degustatie boeken voor jouw gezelschap.

Vrije degustaties

Zowel in het voor- als najaar is er onze grote degustatie waar je een ruime selectie uit ons gamma kan leren kennen. De toegang is steeds gratis. Daarnaast organiseren we kleinere degustaties en thema-avonden waarvoor inschrijven noodzakelijk is.


Dit zijn de geplande degustaties:

Zondagdegustatie in Merchtem

Zondag 24 september van 10-17u
Spiegellaan 26, 1785 Merchtem

OPGELET: er zijn werken in de Spiegellaan.
Optie 1: Geef “Mandsteenweg” in je GPS en parkeer je daar. Op het einde van die straat is de woning van Gerd (hoekhuis Mandsteenweg – Spiegellaan)
Optie 2: Parkeer je op de parking van het station van Merchtem. Op het einde van de parking kan je te voet via de Peperstraat naar de Spiegellaan (+- 300 meter)

Vinikus&Lazarus is al een tijdje gevestigd in Linden, maar we kregen meermaals de vraag om terug in Merchtem bij Gerd Brabant een degustatie te organiseren. Na de succesvolle editie van vorig jaar herhalen we dit op zondag 24 september. Er zullen een 40-tal wijnen te proeven zijn. Bij mooi weer zetten we ons in de tuin. De dag zelf kan je geen wijn meenemen, bestellingen zullen klaarstaan ter afhaling in Merchtem op zaterdag 7 oktober, of er kan levering aan huis worden voorzien.

>> Inschrijvingsformulier

Unieke degustatie van 12 gerijpte topriesling Spätlese & Auslese op 5 & 6 oktober

Op donderdag 5 of vrijdag 6 oktober kan je 12 perfect gerijpte Riesling Spätlese & Auslese van VDP.Weingut Rappenhof ontdekken tijdens een unieke degustatie!

VDP.Weingut Rappenhof is een eeuwenoud familiedomein, thans in handen van Elisabeth Muth. Omdat ze al decennia een belangrijke exportmarkt hebben in Azië hebben ze een lange traditie voor predicaatswijnen. En ze laten deze wijnen vaak lang rijpen. In juli trokken we naar het domein om een selectie te maken uit hun indrukwekkend archief.

Op donderdag 5 en vrijdag 6 oktober kan je een selectie van 12 prachtige, gerijpte Spät- & Auslese proeven. Een geweldige kans om deze zeldzame collectie te proeven. Alle wijnen zijn trouwens nog beschikbaar en kunnen besteld worden tijdens de degustatie. Na de degustatie serveren we een buffet van Elsen Kaasambacht. Deze wijnen zijn trouwens de ideale partner van mooie kazen en charcuterie zoals pâté.

>> Meer informatie + inschrijving

Grote herfstdegustatie in Linden

Vrijdag 20 oktober van 18-22u
Zaterdag 21 oktober van 10-18u
Zondag 22 oktober van 11-17u

Aanwezige producenten:
Elisabeth Geil-Bierschenk / Weingut J. Geil / Rheinhessen DE
Miriam Neurohr / VDP.Weingut Gutzler / Rheinhessen DE
Birgit Braunstein / Weingut Birgit Braunstein / Burgenland AT

Vrije toegang

>> Meer informatie

Privé degustaties

Wil je op een andere moment onze wijnen en hun verhaal ontdekken? En dit in een ongedwongen en gezellige sfeer? Boek dan een degustatie-avond voor jouw gezelschap in onze degustatieruimte te Linden.

Voorwaarden:

  • Minimaal 8, maximaal 12 personen
  • Van dinsdag t/m vrijdag, startuur 19u. Voorzie ongeveer 2u30.
  • Kost:
    €50 per persoon inclusief een kaas & charcuterieschotel of sushi, water, koffie en onze begeleiding
    Daarbij komt de kost van de wijnen, aangerekend volgens onze winkelprijs

Heb je interesse? Bel (016/43 43 78) of mail ons: info@vinikusenlazarus.be

Ben je 18 jaar of ouder? Voor deze website moet je 18 jaar of ouder zijn. Verifieer je leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "< 18 jaar" om te verlaten.

Keuze factuuradres

×

Keuze factuuradres

×
preloader