• Gratis verzending vanaf € 200 | 8% korting vanaf €350 | 10% korting vanaf €500 | exclusief proefpakketten en promoties
  • advies?+32 (0)16 43 73 78

Over Vinikus & Lazarus

Vinikus & Lazarus zag in juni 2010 het levenslicht door een samenwerking tussen Vinikus (Gerd Brabant) en Lazaruswijn (Jeroen Schoevaerts). Vinikus ontstond door Gerd in 2000 met destijds een pure focus op Duitsland, iets wat nog steeds de basis vormt van het witte wijngamma. Vinikus werd 6 jaar lang gecombineerd met een functie bij het Informatiebureau voor Duitse wijn. Gerd schreef ook samen met Marc Roovers “Wijnland Duitsland”, het meest omvangrijke boek over Duitse wijn dat ooit in het Nederlands is verschenen. Jeroen werkte jaren als sommelier in verschillende toprestaurants. In 2006 zette hij de stap naar de wijnhandel en in 2009 richtte hij Lazaruswijn op. Een samenwerking tussen Vinikus & Lazarus kon niet uitblijven want de gezamenlijke wijnpassie was groot en ieders talenten werkten duidelijk complementair.

Intussen heeft Wim Vanderhallen het team versterkt. Wim en Jeroen kennen elkaar al sinds hun studies aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Zijn voorliefde voor wijn & gastronomie is een dankbare extra. Daniël Boecksteyns is al jaren onze rots in branding op de baan, hij zorgt voor een feilloze levering van jullie bestellingen. Samen bieden wij Europese pure, eerlijke wijnen aan van boeiende wijnbouwers, met een duidelijk Duits en Oost-Europees accent voor wit en een Zuid-frans accent voor rood. Wijnen uit volgende landen zijn in het aanbod: Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Griekenland.

Herkomst

Onze zoektocht gaat naar wijnen die zo sterk hun herkomst ter expressie brengen, zodat imitatie is uitgesloten. Dat is het resultaat van de terroir, waarin de bodem een belangrijke rol speelt, maar uiteraard ook het klimaat, de mens, de ligging, etc.

Vinikus&Lazarus gaat voor wijnen die een eigenzinnig karakter tonen, wijnen die een afspiegeling zijn van deze oorsprong. Voorop staat Duitsland met een grote waaier aan stijlen. Ondanks dat dit land relatief klein is, 100.000 ha -te vergelijken met Bordeaux-, is de diversiteit enorm. We kunnen voor dit land een jarenlange expertise op tafel leggen en kennen dit wijnland erg grondig.

Riesling, Spätburgunder & Co.

In onze zoektocht naar authentieke wijn, hebben we vele vrienden kunnen maken die er net ook zo over denken.

Ook onze overtuiging dat grote witte wijn enkel kan ontstaan in eerder koele klimaten, willen we onderstrepen. Zo kan finesse, mineraliteit, veelzijdigheid ontstaan. Met Riesling op kop als belangrijkste vertegenwoordiger van deze benadering. Riesling is de leidraad doorheen ons wit wijngamma. Geen druif die meer veelzijdigheid en expressie toont, en verschillende topproducenten uit Duitsland spelen deze Rieslingtroeven volledig uit. Ook ons brede gamma Spätburgunder (Pinot Noir) past in deze benadering. Er is geen land ter wereld waar deze druif op zoveel verschillende bodems en in zoveel verschillende klimaten wordt gemaakt. Deze twee druiven vormen een echt fundament van ons gamma. Maar er is meer, vandaar “& co”.

Wijnproducenten die terroirgericht werken, stellen het herstel van de bodem als doel, maar rekening houdend met omgevingsfactoren zoals klimaat, ligging, druivenstok en uiteraard de mens zelf. Ieder heeft daar zo een eigen idee, een eigen filosofie over. Het aanleggen van een natuurlijke biotoop met de oorspronkelijke plantengroei, het implementeren van natuurlijke minerale preparaten in de bodem, rekening houden met energieën, homeopathie in de wijngaard toepassen… Vele mogelijkheden, maar allemaal met dezelfde bedoeling.

Onze domeinen werken met respect voor de natuur. Het is voor hen de enige mogelijk weg om eerlijke wijn te maken.

We kennen al onze domeinen, bezoeken hen regelmatig, en het is een plezier om deze ervaringen met jullie te delen. We nodigen jullie dan ook graag uit ons wijngamma te ontdekken,

Jeroen Schoevaerts, Wim Vanderhallen, Gerd Brabant & Daniël Boecksteyns

Ben je 18 jaar of ouder? Voor deze website moet je 18 jaar of ouder zijn. Verifieer je leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "< 18 jaar" om te verlaten.

Keuze factuuradres

×

Keuze factuuradres

×
preloader