• Gratis verzending vanaf € 200 | 8% korting vanaf €350 | 10% korting vanaf €500 | exclusief proefpakketten en promoties
 • advies?+32 (0)16 43 73 78
24 / 06 / 2022

Christmann&Kauffmann, de nieuwe ster aan de Duitse Sekthemel

Christmann&Kauffmann is zonder twijfel het meest besproken en spannendste nieuwe Duitse Sektdomein.

Sophie & Steffen Christmann hebben samen met Mathieu Kauffmann (ex Bollinger en Reichsrat von Buhl) zichzelf de ambitie opgelegd grote Sekt te maken. Wij zijn trots deze Sekte binnenkort te mogen aanbieden. Initieel via horeca, vanaf 2023 voor het publiek.

Duitsland heeft een lange en rijke Sektgeschiedenis, met als hoogtepunt de tweede helft van de 19de eeuw. De laatste twee decennia was er al een duidelijke herleving van deze kwaliteitstraditie met Raumland (Rheinhessen) als één van de grote pioniers van de huidige revival. Aan het rijtje van pure Sektdomeinen kan je nu Christmann&Kauffmann toevoegen. Het was een spannend moment de eerste keer de Sekte van Christmann&Kauffmann te proeven. De verwachtingen waren niet alleen in Duitsland hoog gespannen, ook wij keken reikhalzend uit naar de eerste slok. We moesten het tot dan doen met de eerste, erg lovende perscommentaren. Maandag 20 juni 2022 kregen we eindelijk de eerste versies in het glas, de 101 Brut Nature (Riesling) en de 201 Brut Nature (Burgunder) en stonden meteen paf door de ragfijne, fijne structuur. Vederlicht, en toch gelaagd, met zilte ondertoon en grote finesse. Waarlijk grote Sekte!

Op termijn zal het assortiment van Christmann&Kauffmann uit twee cuvées bestaan, alsmede uit verschillende perceelselecties. De twee generieke cuvées zijn de 100 voor Riesling en 200 voor Burgunder. Elke nieuwe editie zal een opeenvolgend nummer krijgen.

Kwaliteit voorop

Alle druiven worden met de hand geoogst, spontaan vergist, voor het grootste deel op gebruikt hout, gebotteld en later gedegorgeerd zonder toevoeging van enige dosering. Alle Sekte zijn dus Brut Nature. De virtuositeit van Mathieu Kauffmann als Sektmaker, samen met het talent van Sophie Christmann en de ervaring van Steffen Christmann zorgen ervoor dat hier wordt gestreefd naar het allerbeste. Een high end Sektdomein.

LES CUVEES

Met de 100 serie worden de Riesling cuvées aangeduid, met de 200 serie de cuvées van Burgunderrassen (Chardonnay, Spätburgunder. Met elke tirage, die staat voor een jaargang, worden de series opeenvolgend genummerd, beginnend met:

 • Nr. 101 Brut Nature
 • Nr. 201 Brut Nature

LES GRANDS TERROIRS

Sekte van Erste en Grosse Lagen (premier en grand cru’s) van de Mittelhaardt met lang gistcontact.

 • Königsbacher Heidböhl Pinot Brut Nature
 • Gimmeldinger Kapellenberg Spätburgunder Brut Nature
 • Gimmeldinger Quacken Chardonnay Brut Nature
 • Gimmeldinger Biengarten Riesling Brut Nature
 • Reiterpfad Riesling Brut Nature
 • Meerspinne Chardonnay Brut Nature
 • Idig Riesling Brut Nature

“Sekt biedt een interpretatie van de terroir, die je met stille wijnen op die manier niet kan bereiken”
Mathieu Kauffmann

“Sekt maken is onvoorwaardelijke ambitie en grote nederigheid in gelijke mate. Die ene kans per jaar, die moet juist zijn”
Sophie Christmann

“Waarom vanaf de start biodynamisch? Omdat zo de grootste wijnen ter wereld ontstaan”
Steffen Christmann

 

Wil je persoonlijk advies?
Stel je vraag hier!

  Ben je 18 jaar of ouder? Voor deze website moet je 18 jaar of ouder zijn. Verifieer je leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "< 18 jaar" om te verlaten.

  Keuze factuuradres

  ×

  Keuze factuuradres

  ×
  preloader