• Gratis verzending vanaf € 200 | 8% korting vanaf €350 | 10% korting vanaf €500 | exclusief proefpakketten en promoties
 • advies?+32 (0)16 43 73 78
28 / 06 / 2023

Fietsroute Wonnegau langs 5 wijndomeinen

Zaterdag 24 juni organiseerden we een ontdekkingsdag per fiets langs 5 wijndomeinen in Wonnegau (Zuid-Rheinhessen) via een zelf uitgewerkte fietsroute van 38,5 km. Wil je dit op eigen houtje eens doen? Alle informatie vind je hier.

> Download de overzichtskaart met adressen van de wijndomeinen met enkele overnachting- en restauranttips

Op deze route liggen 5 wijndomeinen: J. Geil (Bechtheim), Sander (Mettenheim), Gutzler (Gundheim), Weedenborn (Monzernheim) en Wittmann (Westhofen). Wil je een van de domeinen bezoeken? Maak dan vooraf een afspraak. Op zondag zijn de domeinen gesloten. 

> Download de GPX van de fietsroute

Omdat de fietsroute zelf is uitgewerkt -en onderweg niet is aangeduid- is het noodzakelijk de bijgevoegde GPX te gebruiken via een fiets/wandelGPS of via een app op je smartphone. Test dit vooraf uit.

De route verloopt hoofdzakelijk via verkeersvrije en verkeersarme wegen. Een enkele keer zal je een drukke steenweg (schuin) moeten oversteken. Wees hier voorzichtig. Een klein gedeelte verloopt via off-roadwegen, en is daarom minder geschikt voor racefietsen. De route kent iets meer dan 400 hoogtemeters. Voor mensen met een goede basisconditie of met een elektrische fiets is dit prima te doen 🙂 De klim van de Westhofener Morstein is 2,8 km met gematigd stijgingspercentage tussen 3,5% en 6% en een enkele keer 9%.

Wil je persoonlijk advies?
Stel je vraag hier!

  Ben je 18 jaar of ouder? Voor deze website moet je 18 jaar of ouder zijn. Verifieer je leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "< 18 jaar" om te verlaten.

  Keuze factuuradres

  ×

  Keuze factuuradres

  ×
  preloader