• Gratis verzending vanaf € 200 | 8% korting vanaf €350 | 10% korting vanaf €500 | exclusief proefpakketten en promoties
 • advies?+32 (0)16 43 73 78
09 / 11 / 2023

Ontdekkingsdag Pfalz op zaterdag 29 juni 2024

Een prachtige bezoekdag ter plaatse per fiets of met de wagen langs 5 van onze wijndomeinen in het Toscane van Duitsland, de Pfalz. Inclusief afsluitend avondevenement in Mandelhof (Neustadt-Haardt).
**Deze trip is volzet. Je kan je nog op de wachtlijst plaatsen**

In juni 2023 organiseerden we onze eerste ontdekkingsdag, toen in het zuiden van Rheinhessen. We kregen niets dan lof over dit initiatief en we zijn daarom blij de tweede editie aan de kondigen op zaterdag 29 juni 2024. Deze keer trekken we naar de Pfalz!

Al jaren reizen we doorheen de Duitse regio’s. Met onze kennis stippelden we weer een mooie fietsroute uit die 5 van onze wijndomeinen verbindt: VDP.Weingut von Winning, VDP.Weingut A. Christmann, Weingut Bernhard Koch en Sektkellerei Andres&Mugler. Tot slot proeven we ook in de tuin van Stefanie Weegmüller, die na de verkoop van haar domein nog op piepkleine schaal wat wijn maakt. Dineren doen we in het gezellige, authentieke Mandelhof. Wederom een dag vol beleving!

Het opzet

Vijf domeinen openen die dag de deuren voor jullie. In het tijdskader van 9u tot 11u kan je bij VDP.Weingut von Winning terecht. Van 10u tot 12u bij VDP.Weingut A. Christmann en van 12u tot 15u bij Weingut Bernhard Koch, waar ook de lunch zal worden voorzien in de vorm van een buffet met charcuterie, kaas en salade. Op de terugroute proef je tussen 14u en 17u bij Andres&Mugler. En op 100m van Mandelhof, onze locatie voor het avondevenement, zal Stefanie Weegmüller tussen 16u en 18u in haar tuin de twee wijnen voorstellen die ze na de verkoop va haar domein nog maakt.

Er is een fietsroute uitgewerkt van 50 km waarlangs deze domeinen liggen. Typisch voor de Pfalz is het heuvelend landschap en pittoreske dorpen. Het traject gaat ook door het centrum van Neustadt an der Weinstrasse. Mocht je liever niet fietsen, dan kan je de domeinen uiteraard ook met de wagen bezoeken. Op elk domein zijn er verschillende wijnen te proeven en kan je een blik in de kelder werpen. Hoe dan ook, je kan op eigen tempo de domeinen bezoeken.

’s Avonds is er vanaf 18u30 een gezellig samenkomen bij Mandelhof in Neustadt-Haardt. Eigenaars Meinolf & Janette Sachse ontvangen je in een prachtig Pfälzer herenhuis, aan de rand van Neustadt an der Weinstraße. Ze serveren er een regionale keuken. Uiteraard zijn er heerlijke wijnen van de bezochte domeinen. In een informele sfeer kunnen we de ervaringen van de dag uitwisselen.

Praktisch

 • De fietsroute is zelf uitgewerkt en wordt als GPX bestand ter beschikking gesteld. Te gebruiken op een fiets- of wandelgps of op een app op je smartphone. Fietsen zijn niet inbegrepen en dien je zelf mee te brengen. De fietsroute loopt tussen de wijngaarden, doorheen dorpen en het centrum van Neustadt. Het traject kent een heuvelend karakter met enkele pittige korte klimmetjes (eentje van 13%). Daarom raden we een elektrische fiets aan, of je beschikt over een goede fietsconditie. Er is een minimaal gedeelte off-road.
 • Wijnbestellingen: het is niet mogelijk tijdens deze dag wijn mee te nemen. We zorgen voor een lijst met alle te proeven wijnen en eventuele bestellingen kunnen op een bijgevoegd formulier genoteerd worden. Vinikus&Lazarus levert alle wijnen achteraf in België.
 • Wij boeken geen overnachting. In dit document staan verschillende overnachtingsopties. Hoewel er in de Pfalz ruime accommodatie is, raden we aan op tijd je overnachting te boeken. De Pfalz is -terecht- erg populair en de betere adressen zijn vaak ruim op voorhand volzet. Ook voor mensen met een camper/mobilhome zijn er mogelijkheden. Voor wie vanaf vrijdag zijn overnachting al boekt, staan er ook restauranttips in de lijst. Ook hier niet te lang wachten met je reservatie.

Prijs & inschrijving

€ 175 pp

Inbegrepen

 • De bezoeken en degustaties op de 5 wijndomeinen
 • Lunch in de vorm van een buffet bij Weingut Bernhard Koch
 • Avondevenement bij Mandelhof met verschillende gerechten in de vorm van een “Küchenparty” inclusief wijnen van de bezochte domeinen, water & koffie

Niet inbegrepen

>> HIER ONLINE INSCHRIJVEN tot 31 december, of tot wanneer volzet <<
**UPDATE: DEZE TRIP IS VOLZET. JE KAN JE VIA DE LINK OP DE WACHTLIJST PLAATSEN**

>> DOWNLOAD DOCUMENT MET ALLE INFORMATIE <<

 • Je inschrijving is definitief na bevestiging.
 • In januari 2024 verzenden we de factuur voor je deelname
 • Ongeveer een maand vooraf ontvang je per e-email de documenten met de nodige informatie zoals de GPX van de fietsroute, de proeflijst met de wijnen en het exacte dagverloop.
 • Mocht je door omstandigheden niet kunnen deelnemen, dan kan annuleren tot één maand vooraf (29 mei). Vanaf dan is het volledige bedrag verschuldigd. Je kan uiteraard zelf voor een vervanger zorgen.

Deelnemende domeinen

VDP.Weingut von Winning

De basis van de kracht van dit domein zit hem in het groot aandeel wijngaarden in toppercelen. In legendarische wijngaarden zoals Pechstein, Kirchenstük en Ungeheuer bezitten ze flink wat oppervlakte. Dit gecombineerd met een onwaarschijnlijke drang naar perfectionisme. Het resultaat zijn Rieslings die bij het beste horen wat in Duitsland wordt gemaakt. Opvallend is hun keuze voor het gebruik van relatief nieuw hout voor hun Rieslings. De wijnen zijn daardoor wat bourgondischer van stijl. Alles in dit domein straalt klasse en respect voor het verleden uit. Een grote naam in Duitsland.

VDP.Weingut A. Christmann / Gimmeldingen

Het vader-dochter duo Steffen & Sophie Christmann is zonder twijfels één van de meest getalenteerde in Duitsland. Indrukwekkend hoe zij hun Weingut Christmann de laatste jaren “heruitgevonden” hebben. Ambitie, passie en kwaliteitsdrang: het heerst hier allemaal, met Riesling & Spätburgunder in de schijnwerpers.

Weingut Bernhard Koch / Hainfeld

Dit domein vat samen waar het in de Pfalz om draait: openheid, beleving en kwaliteit. Tijdens zomerse weekends is het gezelligheid troef op het grote terras naast het wijnpaviljoen. Goed gemutst genieten van een heerlijk glas Pfälzer wijn bij een lekkere, regionale schotel als beloning na aan mooie wandel- of fietstocht, wat wil je meer.
De wijnen van Weingut Bernhard Koch zijn erg populair in de regio. De eeuwenlange wijnbouwtraditie speelt daar natuurlijk een rol. Sinds 1610 is de familie actief bezig met wijnbouw. Maar het is vooral in de laatste decennia dat dit domein een kwaliteitsreputatie heeft opgebouwd.

Sektkellerei Andres&Mugler / Maikammer

Met 1000l Riesling begon het Sektavontuur in 1989 voor Michael Andres en Steffen Mugler. Hun eerste Sekt was een schot in de roos en al snel groeide de vraag. In een periode van 3 jaar werd de productie vergroot en stapten ze van aangekochte over naar eigen geteelde druiven. Het succes bleef niet uit, en vele lovende perskritieken volgden. Hun drang naar kwaliteit is groot, hun productie is echter klein: slechts 12.000 flessen, verdeeld over 7 cuvées. En er is geen ambitie om dit kleine getal uit te breiden. Sinds enkele jaren wordt er bovendien biodynamisch gewerkt.

WeinManufaktur Steinbock - Steffi Weegmüller / Neustadt-Haardt

In 2021 verkocht Stefanie Weegmüller-Scherr het domein, na meer dan drie eeuwen familiebezit. 2020 is zo haar laatste jaargang onder “Weingut Weegmüller”, maar via een kleinschalig project onder “WeinManufaktur Steinbock” gaat ze verder als wijnmaakster, met focus op de lievelingsdruif van Steffi Scheurebe. De zussen Weegmüller zijn vrienden des huizes, en we blijven hun wijnspoor volgen. Niemand heeft ons meer over de Pfalz geleerd dan zij. Hun openheid is legendarisch in Duitsland, “bei Weegmüller trifft sich die Welt“ is hun credo.

Wil je persoonlijk advies?
Stel je vraag hier!

  Ben je 18 jaar of ouder? Voor deze website moet je 18 jaar of ouder zijn. Verifieer je leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "< 18 jaar" om te verlaten.

  Keuze factuuradres

  ×

  Keuze factuuradres

  ×
  preloader