• Gratis verzending vanaf € 200 | 8% korting vanaf €350 | 10% korting vanaf €500 | exclusief proefpakketten en promoties
 • advies?+32 (0)16 43 73 78
08 / 06 / 2022

Primeurlijst – The best of Germany 2022

Onze lijst met enkele van Duitslands beste en meest gezochte wijnen aan primeurvoorwaarden.

Toegegeven, het jaar 2021 vertoonde geen evident parcours voor de wijnbouwers in Duitsland, net zoals in vele andere landen overigens. De vochtige late lente en zomer vergde het uiterste van de wijnbouwers, in de Ahr hadden ze zelfs hun grootste natuurcatastrofe uit hun geschiedenis. We hebben de afgelopen maanden flink wat 2021 geproefd en het is ongelooflijk hoe mooi de wijnen zijn bij de goede wijnmakers. Niet de rondheid van het trio 2018-2019-2020, wel de focus van de kwalitatief sterke koele jaren zoals 2004, 2008 en 2013 (maar rijper dan deze laatste). Opvallend is hun aromatische intensiteit, wat duidt op een uitstekende fenolische rijpheid, in dit geval gekoppeld aan een lager alcoholgehalte. Tijdens onze afgelopen lentedegustatie presenteerden we de eerste wijnen van 2021, met de instap van domeinen zoals Geil, Jülg en Weedenborn. Die wijnen zijn met veel enthousiasme ontvangen. Dat wat wit betreft. De Spätburgunders uit deze lijst komen van de grote jaargangen 2019 en 2020.

In deze lijst staat de elite van de Duitse wijnwereld, wijnen die zeldzaam zijn of enkel verkrijgbaar in beperkte volumes. Dit van wijnbouwers die worden beschouwd te excelleren in hun specialisatie. Naar gewoonte zijn dit de grote Rieslings van Wittmann, Schäfer-Fröhlich, Christmann en von Winning. Maar we geven dit jaar plaats aan extra domeinen. Omdat ze ons ontroerd hebben en omdat ze helaas erg beperkt verkrijgbaar zijn. Zo hebben we terug een kleine allocatie van Eva Fricke haar toprieslings. Johannes Jülg (VDP sinds 2021) maakt zijn entree met 2 schitterende Spätburgunders, Daniël Twardowski is de Spätburgundermagiër van de Mosel en tot slot is de Spätburgunder Gärkammer GG van Adeneuer in deze lijst opgenomen. Het trio Marc, Frank en Tim Adeneuer is de laatste jaren zo sterk bezig dat we gerust kunnen zeggen dat ze in hun beste kwaliteitsperiode ooit zitten. Vulling hadden de wijnen altijd, daar koppelen ze nu extra elegantie, frisheid en spanning aan. Omdat van hun beste wijn, de Spätburgunder GG Gärkammer 2020, slechts een 900-tal flessen worden gemaakt is het aantal dat wij jaarlijks krijgen gelimiteerd.

>> Alle informatie en reservatieformulier vind je hier

Reserveren aan primeurvoorwaarden kan tot 15 juli, of tot wanneer de beschikbare voorraad strekt. De wijnen zijn beschikbaar op verschillende tijdstippen, dat staat aangegeven in het bestelformulier.

Er is dit jaar wel een praktische wijziging inzake de betaling van je reservatie. Einde augustus bezorgen we je een bevestiging van het toegekende aantal flessen. Daarbij zal de factuur toegevoegd zijn voor de wijnen die in september beschikbaar zijn. Voor de wijnen die later beschikbaar zijn krijg je een orderbevestiging, die eveneens dient betaald te worden tegen einde september. Omdat Duitse domeinen zijn gestart met het vragen van de betaling bij het toekennen van de allocatie zijn we genoodzaakt deze werkwijze naar onze klanten toe te passen, naar analogie met primeurverkopen in andere landen. We hebben altijd gewerkt vanuit het principe dat de betaling van de wijnen overeenkomt met het moment van beschikbaarheid. Een evolutie in de markt maakt een wijziging daarin noodzakelijk.

Foto: © Peter Bender, VDP.Die Prädikatsweingüter

Wil je persoonlijk advies?
Stel je vraag hier!

  Ben je 18 jaar of ouder? Voor deze website moet je 18 jaar of ouder zijn. Verifieer je leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "< 18 jaar" om te verlaten.

  Keuze factuuradres

  ×

  Keuze factuuradres

  ×
  preloader