• Gratis verzending vanaf € 200 | 8% korting vanaf €350 | 10% korting vanaf €500 | exclusief proefpakketten en promoties
 • advies?+32 (0)16 43 73 78
12 / 06 / 2023

Primeurlijst – The best of Germany 2023

Onze lijst met enkele van Duitslands beste en meest gezochte wijnen aan primeurvoorwaarden.

Een homogene jaargang: zou dat nog bestaan? Omgaan met uitdagingen in deze vreemde klimatologische tijden vormen een jaarlijks fenomeen. Algemeen kan je stellen dat 2022 een erg warm en droog jaar was, met een koel einde. Wijngaarden met oude stokken, die voor de topwijnen worden gebruikt, waren sowieso een winnaar. Hier had de droogte immers weinig invloed. De koele periode vanaf september was een zegen, maar ook niet altijd evident. In deze maand kwam dan wel de broodnodige neerslag, het was voor de wijnbouwers wel de reden waarom een nauwe opvolging in de wijngaarden noodzakelijk was. Er zijn daarom niet alleen grote regionale verschillen, eens te meer was het kwaliteitsstreven van een domein cruciaal om grote wijnen te maken. De beste domeinen maakten opvallend precieze Rieslings met een moderaat alcoholgehalte en erg fraaie zuurgraad. En ondanks het warme jaar zijn er wijnen die eerder de slankheid en finesse van een koel jaar tonen. Daar heeft september voor gezorgd.

In deze lijst staat de elite van de Duitse wijnwereld, wijnen die zeldzaam zijn of enkel verkrijgbaar in beperkte volumes. Dit van wijnbouwers die worden beschouwd te excelleren in hun specialisatie. Naar gewoonte zijn dit de grote Rieslings van Wittmann, Schäfer-Fröhlich, Christmann en Eva Fricke. Maar ook de top Spätburgunders van Johannes Jülg (VDP sinds 2021), Daniël Twardowski en de Spätburgunder Gärkammer GG van Adeneuer zijn in deze lijst opgenomen.

De allocatie van de Rieslings 2022 von Winning zal begin 2024 bekend zijn. Diegenen die bij ons GG’s hebben gereserveerd krijgen voorrang.

>> Alle informatie en reservatieformulier vind je hier

Reserveren aan primeurvoorwaarden kan tot 15 juli, of tot wanneer de beschikbare voorraad strekt. De wijnen zijn beschikbaar op verschillende tijdstippen, dat staat aangegeven in het bestelformulier.

Foto: © Peter Bender, VDP.Die Prädikatsweingüter

Wil je persoonlijk advies?
Stel je vraag hier!

  Ben je 18 jaar of ouder? Voor deze website moet je 18 jaar of ouder zijn. Verifieer je leeftijd om de inhoud te bekijken, of klik op "< 18 jaar" om te verlaten.

  Keuze factuuradres

  ×

  Keuze factuuradres

  ×
  preloader