Wijn zoeker

Zoek


Ferk

Maribor is de op één na grootste stad van Slovenië en ligt in het oosten van het land aan de Drava rivier. De steile heuvels maken de regio uitstekend geschikt voor wijnbouw. Het wijnmaken bestaat er dan ook sinds vele eeuwen en het vakmanschap wordt van generatie op generatie doorgegeven. Typisch was tot voor kort de kleinschaligheid. Met een gemiddelde van 0.5 ha per domein was de productie hoofdzakelijk voor eigen consumptie bedoeld. Vandaag verandert dat stilaan.

Milan Ferk die het wijnmaken ook van z’n vader leerde, begon met 2 ha. Sinds 2011 zijn dat er 7 en recent heeft hij nog 7 ha bij kunnen kopen van een coöperatieve die overkop ging. Na jaren van verwaarlozing vragen die oude wijngaarden om heel wat opknapwerk.

Ferk verbouwt er Sauvignon Blanc, Chardonnay en Blaufränkisch, Müller-Thurgau en Furmint, waarvan wij de eerste vier in ons gamma hebben. Milans credo is minimale interventie in de wijngaard. Zijn grote droom is zich honderd procent toeleggen op wijnbouw. Tot dan is hij overdag nog buschauffeur. Hij timmert dus aan een lange weg waar wij rotsvast in geloven. Zijn speelse, pure wijnen zijn kwalitatief sterk, met veel diepgang en fruitexpressie. Laat u verbazen!

Ontdek onze wijnen

Onze wijnen