Wijn zoeker

Zoek


Geil

Ongeveer anderhalve eeuw is de familie Geil in Bechtheim bekend als wijnbouwfamilie. De familie Geil-Bierschenk is de trotse en bijzonder sympathieke bezitter van dit domein. Thans is het de zoon Johannes die instaat voor het wijnmaken. Deze kerel (°1975) is een echt supertalent. Samen met zijn vader Karl, die gezien zijn decennialange ervaring instaat voor de wijngaarden, echtgenote Elli en moeder Monika, verantwoordelijk voor de administratie is dit een hecht en hardwerkend, succesvol team. Het geheim? Lage rendementen, met respect voor de natuur werken, individuele aanpak per druivenras en een haast maniakale zoektocht naar kwaliteit. Tot eind de jaren '90 was dit domein goede middelmaat, vandaag zonder enige twijfel bij de top in Rheinhessen. En wanneer je rekening houdt met de heel correcte prijzen, dan weet je dat dit domein een echt pareltje is. "Zelden bereikte een domein zo snel de top" vermeldt Gault-Millau, wat in de editie van 2004 werd bevestigd met "ontdekking van het jaar", één van de mooiste titels die een wijnbouwer in Duitsland kan winnen.

De wijngaarden van Geil situeren zich op de zwaardere bodems rond Bechtheim. Als je de wijnen van Geil kort moet samenvatten, dan kom je uit bij: toegankelijk, sappig, uitgesproken. Een wijnstijl met een "glimlach". Wijnen met expressie, breedte, maar ook steeds meer finesse en diepte. Johannes zijn kwaliteitshonger is nog steeds niet gestild, en hij wil zijn topgamma de komende jaren nog verder uitbreiden.

Algemeen is Rheinhessen het grootste Duitse wijnbouwgebied. Het is als het ware een gigantisch amfitheater van goed 26.000 ha. Opvallend is de jaarlijkse neerslag: in Bechtheim ligt dat rond de 400mm per jaar, minder dan de helft van bij ons in Brussel.

Ontdek onze wijnen