Wijn zoeker

Zoek


Pattes Loup

Thomas Pico is één ven de grote namen van de toekomst! 2006 was zijn eerste millésime en het was meteen top! Wijn maken zit reeds lang in de familie, Bois d'Yver is het domein van zijn vader...

Het grootste deel van Pico's wijngaarden is aangeplant door zijn grootvader in 1951. De wijngaarden liggen in Courgis met de echte Kimméridgen bodem. Dit is een bijzonder bodemtype van kalk en schelpen die in feite een uitstulping is van een oud kalkrif. In Europa vind je op 3 plaatsen deze unieke bodem en het geeft telkens een enorme mineraliteit. Naast Chablis dus ook in Sancerre en in het duitse Franken, waar de beste, minerale Silvaners worden gemaakt.

De wijnen vergisten enkel met spontane gisten, zo goed als geen toegevoegde sulfiet, en amper houtgebruik. Het resultaat zijn raszuivere en minerale Chablis wijnen. Dit is nog de echte Chablis uit het hart van de regio. In geen tijd is dit de revelatie van Chablis. Ondanks de kleinschaligheid nu al een indrukwekkende lijst van persreferenties. Eén constante in alle commentaren: niemand blijft onberoerd bij deze hyperfjne, minerale en bovenal puristische stijl. Chablis hoe het hoort te zijn, maar nog maar weinig te vinden is. Grote wijnen!

We zijn trots dat we deze wijnen kunnen aanbieden, helaas in kleine hoeveelheden...

Sinds kort maakt Thomas Pico ook rode wijnen onder zijn eigen naam. Verrassend en elegant!

Ontdek onze wijnen